Tilaajille

Joonas Oksanen val­mis­tuu keit­tiö­mes­ta­rik­si pa­him­paan mah­dol­li­seen aikaan – Koronan ta­lous­vai­ku­tuk­set uh­kaa­vat kaataa nuorten työ­haa­veet vuo­sik­si

Haaga-Helian restonomiopiskelijat Ida-Maria Lajoma ja Joonas Oksanen valmistuvat hotelli- ja ravintola-alalle, johon koronakriisi iski ensimmäisenä rajusti. He uskovat saavansa töitä, mutta monen muun nuoren tulevaisuus on epävarma. Alle 25-vuotiaiden työttömyys lisääntyy huolestuttavasti.

Keittiömestariksi valmistuva Joonas Oksanen on kiinnostuneempi suomalaisesta olutkulttuurista kuin keittiöhommista. Ilokseen hän sai työpaikan espoolaisesta pienpanimosta heti valmistuttuaan.
Keittiömestariksi valmistuva Joonas Oksanen on kiinnostuneempi suomalaisesta olutkulttuurista kuin keittiöhommista. Ilokseen hän sai työpaikan espoolaisesta pienpanimosta heti valmistuttuaan.
Kuva: Arttu Laitala

Alkukeväällä 23-vuotiaalla Joonas Oksasella oli maa kadota jalkojen alta. Hän viimeisteli opinnäytetyötään Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa valmistuakseen keittiömestariksi ja etsi samalla töitä.

– Kyllä siinä stressitasot alkoivat nousta, kun tajusi, että on valmistumassa ravintola-alalle, mutta koko ala onkin suljettu, hän kertoo.