Pysäköinti: Ki­vi­sy­dä­men uudet jär­jes­te­lyt epäi­lyt­tä­vät, mutta saavat myös kii­tos­ta Kalevan ky­se­lys­sä

Pienituloisuus: Ou­lu­lai­nen Jaakko Koi­vu­kan­gas kertoo, miten alle tu­han­nen euron pal­kal­la tulee toimeen

Hankkeet: Hei­nä­pään jal­ka­pal­lon­sta­dion­pro­jek­ti jäihin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Jon­na­kai­sa Risto sai Kri­tii­kin Kan­nuk­set Kor­ho­sen muo­to­ku­vas­ta – ”Pis­te­liäs­tä sa­tii­ria ahneen (tai­de)­maail­man pahaksi äi­ty­nees­tä me­nos­ta”

Risto näyttelee ihmisroolin ja kaikki nukkeroolit mummo Korhosesta #metoo-miehiin.

Korhosen muotokuva on aikuisille suunnattu nykynukketeatteriesitys. Kritiikin Kannuksilla palkittu Jonnakaisa Risto on käsikirjoittanut sen, rakentanut nuket ja näyttelee ihmisroolin lisäksi kaikki teoksen nukkeroolit.
Korhosen muotokuva on aikuisille suunnattu nykynukketeatteriesitys. Kritiikin Kannuksilla palkittu Jonnakaisa Risto on käsikirjoittanut sen, rakentanut nuket ja näyttelee ihmisroolin lisäksi kaikki teoksen nukkeroolit.
Kuva: Juuso Timonen

Vuoden 2023 Kritiikin Kannukset -palkinnon sai Korhosen muotokuva -esityksen tekijä, Vaurioteatterin näyttelijä Jonnakaisa Risto. Palkinnon myöntää Suomen arvostelijain liitto (SARV).

Korhosen muotokuva on aikuisille suunnattu nykynukketeatteriesitys, jonka Risto on käsikirjoittanut ja jossa hän näyttelee ihmisroolin rinnalla kaikki teoksen nukkeroolit Korhosen karjalaisesta isoisoäidistä #metoo-miehiin.

"Teoksen kekseliäästi etenevät illuusiot saavat leikin tuntumaan todelta ja sytyttävät nuket kuin ihka eläviksi, tunteviksi olennoiksi."
Kritiikin Kannukset -palkinnon raati

Vaurioteatterin Korhosen muotokuva on palkitsijoiden mielestä puhdasta teatterin taikaa ja Risto sen suvereeni taikuri. Raati kehuu Riston nukettamisen tekniikkaa sekä rentoja ja tarkkoja siirtymisiä hahmosta toiseen.

”Teoksen kekseliäästi etenevät illuusiot saavat leikin tuntumaan todelta ja sytyttävät nuket kuin ihka eläviksi, tunteviksi olennoiksi”, raati perustelee.

”Teos on toisaalta ylistys mielikuvituksen voimalle ja leikille, toisaalta viiltävän pisteliäs satiiri ahneen (taide)maailman pahaksi äityneestä menosta.”

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.