Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Tilaajille

Joko Ko­ro­na­vilk­ku kan­nat­taa poistaa kän­ny­käs­tä? So­vel­luk­sen kautta tar­tun­nas­ta on il­moi­tet­tu vajaa 24 000 kertaa

Kun rokotuskattavuus on noussut ja yhteiskuntaa avataan, pitäisikö Koronavilkku-sovellus jo unohtaa ja poistaa kännykästä.

Koronavilkku on käytössä Suomessa 1,7 miljoonassa puhelimessa. Sovelluksen käyttö on laskenut selvästi.
Koronavilkku on käytössä Suomessa 1,7 miljoonassa puhelimessa. Sovelluksen käyttö on laskenut selvästi.
Kuva: Pekka Peura

Mahdollisesta korona-altistumisesta hälyttävä Koronavilkku-kännykkäsovellus on ollut käytössä Suomessa runsaan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuottaman koronavirustartunnan jäljitykseen käytettävän sovelluksen hyöty ja hinta ovat herättäneet keskustelua pandemian aikana.

Kun rokotuskattavuus on noussut ja yhteiskuntaa on avattu, kannattaako Koronavilkku poistaa jo kännykästä, tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho THL:stä?

– Koronavilkku-sovellus toimii tälläkin hetkellä yhtenä keinona tavoittaa koronavirukselle altistuneet. Tässä tilanteessa, jossa yhteiskunta ja matkustaminen ovat avautuneet yhä enemmän, Koronavilkku auttaa tavoittamaan altistuneita myös Suomen rajojen ulkopuolella. Muissa EU-maissa käytössä olevat koronasovellukset ovat yhteen toimivia Suomen Koronavilkun kanssa ja Koronavilkun kautta voi varoittaa tai saada ilmoituksia koronavirustartunnasta myös muista sovelluksista.