Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Jo­ki­laak­so­jen kuntien välisen jouk­ko­lii­ken­teen tal­vi­ai­ka­tau­lu­kau­si alkaa – Myös Raahen seu­dul­la siir­ry­tään tal­vi­ai­ka­tau­lu­kau­teen

Jokilaaksojen kuntien välisen joukkoliikenteen talvikausi alkaa pääosin keskiviikkona 10. elokuuta, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus tiedottaa.

Suurin osa kesäaikataulukauden vuoroista ajetaan myös talvikaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy. Talviaikataulut ovat voimassa 4. kesäkuuta 2023 asti.

Jokilaaksojen kuntien välisen joukkoliikenteen runkona ovat toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot eri paikkakunnille.

Lisäksi liikennöidään ympärivuorokautista työmatkaliikennettä yleisimpinä työssäkäyntiaikoina Alavieskasta, Kalajoelta, Oulaisista ja Sievistä Ylivieskaan sekä Ylivieskasta Oulaisiin ja Sieviin.

Useimmilla Ylivieskaan saapuvilla vuoroilla on liityntäyhteys juniin Ylivieskan rautatieasemalla. Lisäksi osalla vuoroista voi olla liityntäyhteys juniin myös Oulaisten rautatieasemalla. Osa junien liityntäyhteyksistä ajetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Liityntäyhteyksiä liikennöidään seuraavilla reiteillä:

• Hiekkasärkät – Kalajoki – Alavieska – Ylivieska

• Oulainen – Ylivieska

• Reisjärvi – Sievi – Sievi as. – Ylivieska

• Pyhäntä – Piippola – Pulkkila – Haapavesi – Ylivieska

• Nivala – Ylivieska (koulupäivinä), Pyhäsalmi – Haapajärvi – Nivala – Ylivieska (lomapäivinä)

• Kalajoki – Merijärvi – Oulainen

Talvikauteen Talvikauteen verrattuna joukkoliikenteessä on tehty sekä pieniä reitti- ja aikataulumuutoksia että suurempia muutoksia.

Myös Raahen seudulla siirrytään talviaikaan

Myös Raahen seudun kuntien välisessä joukkoliikenteessä siirrytään 10. elokuuta alkaen talviaikaan. Muutos koskee myös reittejä Oulu–Raahe ja Oulu–Oulainen.

Kaikki kesäaikataulukauden vuorot ajetaan myös talvikaudella, mutta vuorojen määrä lisääntyy talviaikaan verrattuna.

Joukkoliikenteen runkona ovat työmatkustajia ja opiskelijoita palvelevat vuorot Oulusta Oulaisiin, Raahesta Ouluun, Oulusta Raaheen ja Paavolan ja Ruukin suunnasta Raaheen.

Lisäksi koulupäivinä liikennöidään Raahesta Pulkkilan kautta Piippolaan. Osalla vuoroista on Pulkkilassa vaihtoyhteyksiä Nelostien kaukoliikenteeseen, mikä luo nopeampia yhteyksiä Raahen ja Jyväskylän välillä.

Aikataulut ovat saatavilla Google Mapsista sekä Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja Liput -sovelluksesta. Lisätietoja lipputuotteista löytyy Matkahuollon verkkokaupasta. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

Juttua muokattu 13.49: lisätty tiedot Raahen seudun kuntien siirtymisestä talviaikataulukauteen.