Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

"Joh­ta­ja­val­tio" Saksa jä­nis­tää juuri kun sen päät­tä­väis­tä toi­min­taa eniten tar­vit­tai­siin

Leopard-panssarivaunut eivät yksin ratkaise Ukrainan kohtaloa, mutta niiden puute jarruttaa sodan oikeudenmukaisen lopputuloksen toteutumista. Saksa, joka mielellään ottaa johtoroolia EU:ssa, ei nyt halua loppuun asti kantaa vastuuta maanosan turvallisuudesta.

Viime päivät ovat tarjonneet ristiriitaisia uutisia Ukrainan auttamisesta sen puolustautuessa Venäjän hyökkäystä vastaan.

Hyvät uutiset: Hollanti ilmoitti tiistaina lahjoittavansa Ukrainalle tehokkaita Patriot-torjuntaohjuksia. Keskiviikkona Yhdysvallat ja Britannia lupasivat kiihdyttää aseapuaan Ukrainalle.

Torstaina Ruotsi ilmoitti toimittavansa Ukrainalle 50 rynnäkköpanssarivaunua ja panssarintorjunta-aseita sekä valmistelevansa itseliikkuvan Archer-tykistöjärjestelmän lähettämistä. Viron torstaina ilmoittaman, maan tähän asti suurimman asetoimituksen sisältöä ovat haupitsit, kranaatinheittimet ja ampumatarvikkeet.

Huonot uutiset: Ukrainan kipeästi kaipaamien saksalaisten Leopard 2 -taistelupanssarivaunujen toimitus maahan on vaakalaudalla. Tankkien vienti myös vaikkapa Puolasta, Suomesta tai Espanjasta vaatisi Saksan vientilupaa, eikä maan liittokansleri Olaf Scholz ole sitä antanut.

Saksan liittokanslerin Olaf Scholz empii, kun olisi tekojen aika.
Saksan liittokanslerin Olaf Scholz empii, kun olisi tekojen aika.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.