Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

"Joh­ta­ja­val­tio" Saksa jä­nis­tää juuri kun sen päät­tä­väis­tä toi­min­taa eniten tar­vit­tai­siin

Leopard-panssarivaunut eivät yksin ratkaise Ukrainan kohtaloa, mutta niiden puute jarruttaa sodan oikeudenmukaisen lopputuloksen toteutumista. Saksa, joka mielellään ottaa johtoroolia EU:ssa, ei nyt halua loppuun asti kantaa vastuuta maanosan turvallisuudesta.

Viime päivät ovat tarjonneet ristiriitaisia uutisia Ukrainan auttamisesta sen puolustautuessa Venäjän hyökkäystä vastaan.

Hyvät uutiset: Hollanti ilmoitti tiistaina lahjoittavansa Ukrainalle tehokkaita Patriot-torjuntaohjuksia. Keskiviikkona Yhdysvallat ja Britannia lupasivat kiihdyttää aseapuaan Ukrainalle.

Torstaina Ruotsi ilmoitti toimittavansa Ukrainalle 50 rynnäkköpanssarivaunua ja panssarintorjunta-aseita sekä valmistelevansa itseliikkuvan Archer-tykistöjärjestelmän lähettämistä. Viron torstaina ilmoittaman, maan tähän asti suurimman asetoimituksen sisältöä ovat haupitsit, kranaatinheittimet ja ampumatarvikkeet.

Huonot uutiset: Ukrainan kipeästi kaipaamien saksalaisten Leopard 2 -taistelupanssarivaunujen toimitus maahan on vaakalaudalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.