Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Joh­ta­ja­va­lin­ta voi kir­vel­tää, mutta rat­kai­sun jälkeen Oulussa on kat­sot­ta­va jo eteen­päin

Oulun kaupunginjohtajan valinta jakoi valtuuston kahtia. Jakolinja on toivottavasti vain hetkellinen. Päivi Laajalan seuraaja Seppo Määttä pääsee aloittamaan työnsä tilanteessa, jossa Oulu on saanut hyvän vireensä takaisin.

Kaupunginjohtajan valintaa yhden äänen erolla valtuustossa voi melkein jo kutsua oululaiseksi perinteeksi. Maanantaina se tapahtui toista kertaa peräkkäin. Kuusi vuotta sitten voiton vei Päivi Laajala, nyt hänen osansa oli kärsiä tappio. Valituksi tuli Seppo Määttä, valtiovarainministeriön strategiaosaston osastopäällikkö.

Oulun uusi ykkösvirkamies aloittaa tulevan huhtikuun alussa, päivää ennen eduskuntavaaleja. Virka on määräaikainen, kuuden vuoden mittainen.

Koska valinta tehtiin suljetulla lippuäänestyksellä, tiedossa ei ole, miten yksittäiset valtuutetut äänensä antoivat. Henkilövaalit tapaavat usein olla suljettuja, ja sitä on perusteltu muun muassa sillä, että silloin jokainen voi oikeasti äänestää aidosti oman tahtonsa mukaisesti.

Voi kuitenkin kysyä, miksei kaupunginjohtajan valintaa voisi ratkaista myös avoimesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.