Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jär­ki­vih­reä luon­to­suh­de näyt­täy­tyy jäl­leen, nyt Aa­lis­tun­tu­ril­la

Aalistunturilla käynnissä olevat metsänhoidolliset toimenpiteet ovat herättäneet keskusteluja, joista osassa suojelupyrkimykset tuomitaan ankarasti.

Metsäammattilaisten mielestä talousmetsissä tehdään jo nyt merkittäviä luonnon monimuotoisuutta tukevia toimia: muodissa ovat muun muassa säästöpuut ja tekopökkelöt, joilla ei käytännössä ole vaikkapa vanhoista metsistä riippuvaisille lintulajeille mitään käyttöä vuosikymmeniin. Sen sijaan tehometsätalouden kannattajille ne kelpaavat, sillä niiden avulla toimintaa viherpestään ja samalla haetaan laajempaa sosiaalista hyväksyntää.

Kun kuuluisa luontosuhde nojautuu järkivihreään aluepolitiikkaan, niin jälki on sen mukaista. Vaikkapa metsät nähdään pelkäksi raaka-ainevarastoksi, jota luomakunnan kruunu on oikeutettu käyttämään maksimaalisesti. Valitettavan usein joutuu lukemaan, että Pohjois-Suomi on suojeltu kohta kuoliaaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.