Miksi kou­lu­al­tis­tuk­set eivät enää johda Oulussa ka­ran­tee­niin?

Jääur­hei­li­jat pää­se­vät tutulle alus­tal­le ke­sä­kuus­sa – Kärpät har­joit­te­lee jäällä la­ji­tai­to­ja ilman kon­tak­te­ja

Nuori hyökkääjä Aku Räty (vas.) ja muu kärppäjoukkue pääsee takaisin jääharjoittelun pariin kesäkuun alussa.
Nuori hyökkääjä Aku Räty (vas.) ja muu kärppäjoukkue pääsee takaisin jääharjoittelun pariin kesäkuun alussa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen/Arkisto

Raksilan harjoitushalli palaa jääurheilijoiden käyttöön kesäkuun alussa. Jäädytysprosessi aloitettiin viime viikolla, ja jäät pysyvät hallissa läpi kesän.

– Sen jälkeen, kun vuorot alkavat pyöriä kesäkuun alussa, ei ole enää tarkoituksenmukaista sulattaa jäitä heinäkuuksi, Oulun kaupungin liikuntalaitospäällikkö Matti Rautio kertoo.

1. kesäkuuta lähtien niin sanotusta Raksila 2:sta harjoitusvuoroja ovat varanneet Kärppien edustusjoukkue, naisten edustusjoukkue, A- ja B-nuoret sekä Oulun Luistelukerhon taitoluistelijat. Myös yksityinen Kempelehalli avaa ovensa kesäkuussa.

Raksila 2:n toimintaa hallinnoi Raksilan Harjoitushalli Kiinteistö Oy, jään ylläpidosta vastaa Oulun kaupunki.

Oulun kaupungin omistamiin jäähalleihin, eli Raksilaan, Linnanmaalle ja Oulunsaloon, jäitä aletaan tehdä kesätauon jälkeen. Raksilassa jäädytys alkaa heinäkuun lopussa, Linnanmaalla ja Oulunsalossa elokuun alussa.

Kärppien miesten edustusjoukkueen oululaiset pelaajat pääsevät reilun viikon päästä takaisin tutulle alustalle harjoittelemaan lajitaitoja pienryhmissä. Kärpät ei tässä vaiheessa kutsu ulkomailla tai Etelä-Suomessa asuvia pelaajia mukaan jääharjoituksiin.

Urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan pelitilanneharjoittelun sijaan ohjelmassa on luistelu-, syöttö- ja laukaisutaidon kehitykseen tähtääviä harjoitteita ilman kontaktia.

– Olemme saaneet lääkäreiltä tarkan ohjeistuksen. Jokaisella pelaajalla on oma juomapullo, eivätkä yhteiset suihkutilat ole käytössä, Aho kertoo.

Kärppien pelaajat vetäytyvät juhannusviikon keskiviikkona harjoittelemaan puolentoista kuukauden omatoimijaksolle, mutta seura pyrkii takaamaan myös tuolle ajalle mahdollisuuden käydä jäällä.

Oulun Luistelukerho on Raksila 2:n lisäksi ostanut jäävuoroja myös Kempeleestä.

– Harjoittelu alkaa niin kovalla volyymilla, ettei muutama tunti yhdestä hallista riitä. Raksila 2:n tunneista noin kaksi kolmasosaa on tarkoitettu yksinluistelijoille ja yksi kolmasosa muodostelmaluistelijoille. Kempeleessä suhdeluku on toisinpäin, OLK:n puheenjohtaja Sanna Tittonen sanoo.

OLK:n varaamat jäätuntimäärät ovat selvästi pienemmät kuin normaaleina kesinä, mutta poikkeustilanteessa pienistäkin asioista osataan iloita.

– Olemme kiitollisia, että saamme luistelijat takaisin jäälle. Lapset ovat innoissaan palaamassa jääharjoituksiin, Tittonen kertoo.