Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Itseään kun­nioit­ta­va kau­pun­ki ke­hit­tyy mutta myös suo­je­lee sitä, mikä on vanhaa ja ar­vo­kas­ta – ja tässä Oulun saa­vu­tuk­set ovat pa­ha­mai­nei­sia

Eteenpäin katsovan kaupungin täytyy tietysti aina kehittyä ja keksiä itseään uudelleen aikojen vieriessä. Oulu onkin muuttunut ainakin keskustailmeensä osalta paljonkin siitä, kun itse etelään puksuttelin 2000-luvun alussa.

Kauppakeskus Valkean kadun katkaiseva massiivisuus ja aseman tienoille nousseet korkeat kerrostalot tökkivät mittasuhteiltaan itseäni. Sen sijaan itse aseman uudistamissuunnitelma on ehdottoman tervetullut. Sen "korkea aika" taisi jo mennä, nyt ollaan "parempi myöhään kuin ei milloinkaan" -vaiheessa.

Itseään kunnioittavan kaupungin, varsinkin sellaisen, jolle on myönnetty kulttuuripääkaupungin status, on kuitenkin myös säilytettävä ja suojeltava sitä, mikä on vanhaa ja arvokasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.