Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Itä­tu­ris­tit jäivät tu­le­mat­ta jo ennen koronaa – ve­nä­läi­siä mat­kai­li­joi­ta ei lap­pi­lais­ho­tel­leis­sa juu­ri­kaan majoitu

Venäläisten turistiviisumien kohtalo ei juuri lappilaishotelleja paina.

Venäläisten turistiviisumien kohtalo ei lappilaishotelleissa juurikaan tunnu.

Useissa tunturikohteissa ja Rovaniemellä toimivan Lapland Hotels-ketjun toimitusjohtaja Ari Vuorentausta sanoo venäläismatkailijoiden jääneen pois jo vuosia sitten.

– Venäläisillä matkailijoilla ei ole meille Lapissa merkitystä. Joskus aiemmin heitä oli uuden vuoden ympärillä enemmän, mutta sekin on loppunut jo vuosikymmen sitten.

Koronavuodet eivät Vuorentaustan vuoksi olleet syynä venäläisten poisjääntiin, vaan muutos tapahtui jo ennen.

– Venäläisten matkanjärjestäjiä kaatui jo aiemmin. Venäläisten tilalle on tullut muita turistiryhmiä eli ne ovat korvautuneet muilla kansalaisuuksilla, Lapland Hotelsin toimitusjohtaja kertoo.

Vastaavat kokemukset ovat myös Visit Inari perheyrityksen Tapani Lappalaisella Pohjois-Lapissa.

– Yleisesti ottaen venäläisten osuus on meillä pieni. He menevät kaiketi enemmän laskettelukeskuksiin. Aivan marginaalisia osuuksia vierailijoista tulee Venäjältä, joten ei viisumikysymys ole meille ajankohtainen, Lappalainen sanoo Hotelli Inarin ja Lomakylä Inarin kokemuksella.

Länsirajalla tilanne on myös samanlainen.

– Venäläisten osuus ei ole ollut missään vaiheessa meillä suuri. Turistiviisumien myöntäminen tai lopettaminen ei tänne juurikaan vaikuta, toteaa Mustaparta Hotelsien hotellivastaava Mia Nygård Torniosta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.