Italian jal­ka­pal­lo­lii­ga jatkuu yli kolmen kuu­kau­den tauon jälkeen ju­han­nuk­se­na – "Liitto va­kuut­ti mi­nul­le, että sillä on B- ja C-suun­ni­tel­ma", maan ur­hei­lu­mi­nis­te­ri kertoo

Serie A:ta pelattiin Italiassa viimeksi 9. maaliskuuta, kun Sassuolo voitti Jesse Jorosen ja Simon Skrabbin Brescian 3–0.

Milano

Italian jalkapalloliigan pääsarja Serie A jatkuu 20. kesäkuuta. Koronapandemian takia ennen maaliskuun puoliväliä tauonneen sarjan jatkumisesta ilmoitti torstaina Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora.

Serie A:n jatkumisesta ilmoitti torstaina Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora. Italian jalkapallon pääsarjaa on pelattu edellisen kerran 9. maaliskuuta.
Serie A:n jatkumisesta ilmoitti torstaina Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora. Italian jalkapallon pääsarjaa on pelattu edellisen kerran 9. maaliskuuta.
Kuva: ANGELO CARCONI

Urheiluministerin mukaan viranomaiset ja jalkapallopäättäjät ovat vakuuttuneita, että kesäkuussa on oikea aika laittaa sarjakausi uudelleen liikkeelle.

– Tekninen ja tieteellinen komitea antoivat pöytäkirjaan suostumuksensa, ja liitto vakuutti minulle, että sillä on B- ja C-suunnitelma, Spadafora kertoi.

Serie A:ta pelattiin Italiassa viimeksi 9. maaliskuuta, kun Sassuolo voitti Jesse Jorosen ja Simon Skrabbin Brescian 3–0. Koronaan liittyviä kuolemantapauksia on kirjattu Italiassa yli 33 000.

Kun Serie A:ta on jäljellä reilut 12 ottelukierrosta, sarjaa johtaa 63 pisteessä oleva Juventus pisteen edellä Laziota. Torinolainen Juventus jahtaa jo yhdeksättä peräkkäistä mestaruuttaan ja yhteensä 36:tta Serie A:n ykkössijaa.

Suursarjat palailevat

Kun Italian pääsarjan jatkuminen varmistui, Euroopan suuret jalkapallosarjat alkavat palata koronataukoa edeltäneeseen aikaan.

Saksan bundesliigakausi potkaistiin uudelleen liikkeelle 16. toukokuuta. Englannin Valioliiga tiedotti torstaina, että se palaa sarjatauolta 17. kesäkuuta. Espanjan liigaa on tarkoitus jatkaa 8. kesäkuuta.

Euroopan suurista jalkapallomaista sarjakausi jätettiin kesken Ranskassa, Hollannissa ja Belgiassa. Myös Skotlannin Valioliiga jätettiin pelaamatta loppuun saakka.

Kesäkuun alussa jalkapallon sarjakautta on tarkoitus jatkaa muun muassa Portugalissa.