Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

IS: Sy­dän­koh­tauk­ses­ta toipuva Petteri Orpo vä­läyt­tää hal­li­tu­syh­teis­työ­tä pe­rus­suo­ma­lais­ten kanssa

Kuvassa Petteri Orpo kesäkuun 13. vaalisunnuntaina. Seuraavana keskiviikkona hän sai sydäninfarktin.
Kuvassa Petteri Orpo kesäkuun 13. vaalisunnuntaina. Seuraavana keskiviikkona hän sai sydäninfarktin.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sai sydänkohtauksen muutama päivä kesäkuussa pidettyjen kuntavaalien jälkeen. .

Orpo kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänelle tehtiin pallolaajennus Meilahden sairaalassa. Hän on toipunut sen jälkeen mökillä Puolangalla.

Orpo kertoo tehneensä toipumisaikanaan mökkihommia. Hän on päässyt jo myös esimerkiksi juoksulenkille.

Kokoomus-johtaja puhuu IS:n haastattelussa myös politiikasta. Hän väläyttää mahdollista yhteistyötä perussuomalaisten kanssa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Vaalit pidetään vuonna 2023.

– Minusta yhteistyö on mahdollista. Helppoa se ei kuitenkaan olisi. Se vaatii, että löytyy luottamus ja yhteinen ohjelma.

Juha Sipilän (kesk.) hallituskauden aikana perussuomalaisten johtoon nousi Jussi Halla-aho ja puolue hajosi kahtia. Tuolloin Halla-ahon perussuomalaiset ei kelvannut Orpon kokoomukselle hallituskaveriksi. Nyt ääni kellossa on toinen.

– Kyllä minusta porvarikortti pitää olla välttämättä. Sen on oltava, koska se edustaa kansalaisten enemmistön näkemystä. Meillä on perinteisesti ajatellen nytkin eduskunnassa 123 edustajan porvarienemmistö.