Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

In­ves­toin­ti­pää­tös In­fi­ni­ted Fiber Com­pa­nyn Kemin teks­tii­li­kui­tu­teh­taas­ta voi tulla al­ku­vuon­na – lupien han­kin­ta ja ra­hoi­tus­neu­vot­te­lut ete­ne­vät

Tehtaan prosessin perussuunnittelu saatiin päätökseen heinäkuun lopussa.

Infinited Fiber Companyn tehdas tulee Stora Enson vuokralaiseksi Veitsiluotoon entiseen paperikone 5:n halliin, joka näkyy kuvassa etualalla.
Infinited Fiber Companyn tehdas tulee Stora Enson vuokralaiseksi Veitsiluotoon entiseen paperikone 5:n halliin, joka näkyy kuvassa etualalla.
Kuva: Stora Enso

Kemiin suunnitellun Infinited Fiber Company oy:n tekstiilikuitutehtaan valmistelutyö etenee hyvää tahtia. Investointipäätös siitä voi syntyä ensi vuoden alkupuolella. Käynnissä ovat parhaillaan lupien hankinta ja rahoitusneuvottelut.

Kesäkuun lopussa yhtiö jätti ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) tarveharkintahakemuksen. Yhtiön piti jättää hakemus, koska samanlaista laitosta ei ole Suomessa ennestään ja viranomaisilta ei löydy suoraan viitekehikkoa, jonka mukaan luvitus tehtäisiin. Käytännössä nyt arvioidaan tarvitseeko ympäristövaikutusten arviointiprosessia tehdä vai ei.

– Elo–syykuussa Lapin ely-keskus päättää, että tarvitseeko laitoksen tekeminen YVA-prosessin vai voiko sen tehdä ilman YVA-prosessia, Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava kertoo.

Suunnittelutyötä

Tekstiilikuitutehtaan prosessin perussuunnittelu saatiin päätöksen viime heinäkuun lopussa. Sen jälkeen on saatu tarjoukset kaikista keskeisistä laitteista, joista sopimusneuvottelut jatkuvat loppuvuonna.

Loppuvuonna tehdään myös Stora Ensolta tehdasta varten vuokrattuun rakennukseen liittyvien muutosten suunnittelutyö.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.