Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Intoilu Natoon lisää hy­vin­voin­nin me­ne­tyk­siä

Suomen hallitus ja oikeisto-oppositio vetivät maan Natoon ilman kansanäänestystä. Tiedotusylivallalla väittivät valtaenemmistön tukevan sitä.

On outo tuo sotahalukkaiden suuri äänestäjämäärä, kun osa jätti äänestämättä? Eduskuntavaalissa keskustalaisten osa ei äänestänyt, koska ovat olleet sodanjälkeisen ajan maltillisella Paasikivi–Kekkosen-tiellä. Tällä vuosituhannella tullut puolueen uusi johto on vienyt Nato-tielle.

Demarit menettivät osan kannattajiensa ääniä sotaliittohalun vuoksi, ja jäivät vaalissa vain kolmanneksi. Demareissa on puolueen johdosta erottuva uskottava joukko, joka ei halua sotaliittoa.

Vasemmistoliiton äänestäjät ovat olleet eniten sotaliiton vastaisia ja vasemmistoliiton edeltäjäpuolueet ovat luottaneet rauhaan. Sota-aikana joutuivat jopa vankilaan saakka, erityisesti oli kulttuuriväkeä vankilassa näyttävästi.

Nyt uuden vasemmiston johtohenkilö jo aikaa sitten kertoi Venäjän jo hävinneen nykyisen sodan! Lisäksi he tuomitsivat omia kansanedustajia rauhatahtoisesta sotaliittoon menon vastustamisesta. Menetys oli Naton vuoksi suuri, jopa kolmasosa äänistä täällä.

"Nyt on aika vaihtaa useaan puolueeseen uusi rauhanhenkinen johto, ja saada niiden kannatus takaisin."

Vihreät tavoittivat ennen vihreyttä, ei sotaa. Nyt vihreiden ministeri näyttävästi kulki liittohengessä maasta toiseen. Hän ei ehkä huomannut, että lännen rahavallan maat antavat aseita ja panevat ukrainalaiset taistelemaan heidän puolestaan Venäjän sotavoimia vastaan.

Muistakaamme, että Saksan joukot tappoivat ukrainalaisia miljoonittain tavoitellessaan 1910- ja 1940-lukujen sodissa Ukrainan peltoja itselleen.

Nyt voimme suuresti peläten odottaa hyvinvoinnin menetyksiä, jotka ovat seurauksia Naton kasvamisesta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.