Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

In­ter­fax: Na­val­nyin vaimo läh­te­nyt Ve­nä­jäl­tä

Uutistoimiston lähteen mukaan Julija Navalnaja on lentänyt Saksaan. Navalnajan asianajaja ei vahvista tietoa.

Moskova

Venäjän opposition johtohahmon Aleksei Navalnyin vaimo Julija Navalnaja on lähtenyt Venäjältä, kertoi uutistoimisto Interfax keskiviikkona. Se perusti tiedon omaan lähteeseensä, jonka mukaan Navalnaja on lentänyt Moskovan Domodedovon lentokentältä Frankfurtiin Saksaan.

Navalnaja ei ollut itse kommentoinut asiaa keskiviikkoiltaan mennessä. Uutistoimisto Tass ei saanut siihen vahvistusta myöskään Navalnyin tai Navalnajan asianajajilta.

Aleksei Navalnyi sai viikko sitten runsaan kahden ja puolen vuoden vankilatuomion palattuaan Saksasta Venäjälle, kun hänen aikaisempi ehdollinen tuomionsa muutettiin ehdottomaksi.

Navalnyi vietti syksyn Saksassa toipumassa myrkytyksestä, ja Julija-vaimo oli Saksassa hänen kanssaan. Pariskunnalla on kaksi lasta, joiden uskotaan oleilevan Venäjän ulkopuolella.

Vähintään kymmenettuhannet ihmiset ovat osoittaneet Venäjällä mieltään Navalnyin tuomiota vastaan. Viranomaiset pidättivät mielenosoituksissa tuhansia ihmisiä.

Julija Navalnaja pidätettiin kahdesti mielenosoituksissa, mutta hän ei kuitenkaan saanut syytteitä.

Venäjä haluaisi pidättää Navalnyin avustajan

Venäjällä tuomioistuin vangitsi keskiviikkona poissaolevana Navalnyin läheisen avustajan Leonid Volkovin. Hänet on nyt etsintäkuulutettu Venäjällä ja useissa muissa entisissä neuvostotasavalloissa.

Venäjän tutkintakomitean mukaan Volkovia syytetään alaikäisten kehottamisesta osallistumaan laittomiin mielenosoituksiin. Volkov oleskelee ja työskentelee tällä hetkellä EU:n alueella Liettuassa.

Alle 18-vuotiaiden usuttamisesta mielenilmauksiin voi Venäjällä saada jopa kolmen vuoden tuomion.

Volkov sanoi jatkavansa työtään normaalisti pidätysmääräyksestä huolimatta. EU:n ja muiden länsimaiden edustajien kanssa käydyssä videoneuvottelussa hän kehotti EU:ta asettamaan Venäjän johdolle henkilökohtaisia pakotteita.

Venäjä on leimannut Volkovin maanpetturiksi pakotepuheiden vuoksi.