Oulu: Terwa Towerin huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Oikeuden tuomiot: Ou­lu­lais­fes­ti­vaa­lis­ta vaa­dit­tiin oi­keu­des­sa yli 100 000 euron kor­vauk­sia

Polkupyörät: Va­paa­eh­toi­set ke­rä­si­vät Oulun kes­kus­tas­ta 850 hy­lät­tyä pyörää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ilo­tu­li­tus sal­lit­tua ve­net­sia­lai­sis­sa lauan­tai­na – Ra­ket­te­ja ei kui­ten­kaan saa ampua taa­ja­mis­sa, Ou­lun­sa­los­sa tai Kuu­sa­mon len­to­ken­tän lä­hi­tie­noil­la, ja sal­lit­tu aika on kuusi tuntia

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos on päättänyt sallia yksityisen ilotulituksen venetsialaisviikonlopun aikana aiempinakin vuosina.

Yksityinen ilotulitus ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta on sallittua lauantaina 26.8.2023 kello 18–24 vain taajama-alueiden ulkopuolella sekä vesistön välittömässä läheisyydessä.

Tämä ei kuitenkaan ole sallittua Oulunsalossa eikä viiden kilometrin säteellä Kuusamon lentokentästä. Myös taajama-alueilla ilmoitus sekä pelastusviranomaisen salliva päätös vaaditaan edelleen, jotta ilotulitteita saa käyttää.

Jos alueella on voimassa oleva metsäpalovaroitus, on ilotulitteiden käyttäminen kielletty.

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kemikaaliturvallisuuslain (390/2005) 92 §:n mukaan pelastusviranomainen voi antaa ilotulitteiden käyttöä koskevia paikallisista olosuhteista johtuvia, pelastustoimen aluetta tai sen osaa koskevia yleisiä määräyksiä.

Muissa tapauksissa ilmoitusvelvollisuudesta on vapautus vain vuodenvaihteessa.

Perinteisen venetsialaisviikonlopun eli mökkikauden päättäjäisiä vietetään tulevana viikonloppuna. Pelastuslaitos on tehnyt päätöksen sallia yksityisen ilotulituksen juhlaviikonloppuna tiettynä ajankohtana aiempinakin vuosina.