Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Il­mas­to­työ­tä teh­täes­sä on huo­leh­dit­ta­va siitä, että ta­val­li­nen kodin omis­ta­ja pysyy muu­tok­ses­sa mukana

Käynnissä on iso energia-aiheisten EU-direktiivien päivitystyö, joka tuo tarpeen uudistaa kansallista lainasäädäntöämme tulevalla vaalikaudella. Taloyhtiöiden kannalta keskeisin on rakennusten energiatehokkuusdirektiivin päivitys. Jo nyt on selvää, että uudistus tuo asuinrakennusten omistajille uusia velvoitteita. Ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen varautuminen on välttämätöntä. Samoin valittujen toimien pitää johtaa haluttuun tulokseen eli vähentää päästöjä ja niiden tulee olla oikeudenmukaisia.

Huolena on, että energiatehokkuusdirektiivissä esitetyt joustamattomat vaatimukset ovat paikoin sosiaalisesti kestämättömiä ja taloudellisesti mahdottomia. Suomessa asuvien kannalta joustamaton ja kategorinen vähimmäisvaatimus olevassa olevan asuinrakennuksen energiatehokkuudesta tarkoittaisi pakkokorjauksia hinnalla millä hyvänsä ja jopa ilman todellisia uusia päästövähennyksiä.

"Kustannustehokkain ajankohta toteuttaa energiatehokkuutta parantavia hankkeita on silloin, kun rakennuksessa on joka tapauksessa peruskorjaus- tai parannustarpeita."

Ei ole esimerkiksi perusteltua parantaa energiatehokkuutta pakolla ja kalliisti myös niissä syrjäseutujen rakennuksissa, joilla ei ole käyttäjiä enää muutaman vuoden päästä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.