Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Il­mas­ton­muu­tok­ses­ta kan­nat­taa puhua ilman kiihkoa ja käy­tän­nön­lä­hei­ses­ti

Yksi hedelmällinen keskustelun taso on paikalliset käytännön asiat – teot ja käsin kosketeltavat ilmiöt. Käytännön ratkaisut ovat kenties ainoa yhteinen taso, jolla jopa aktivisti ja skeptikko voivat kohdata.

Ilmastonmuutos on aihe, joka saa monen kääntämään sivua tai vaihtamaan kanavaa jo ennen kuin keskustelu on edes alkanut. Ei jaksa, ei ymmärrä, ei haluta. Missä vika? Kyseessä on kuitenkin yksi aikamme suurimmista ilmiöistä, joka vaikuttaa vähintään politiikan tasolla jokaisen ihmisen elämään. Ongelma on iso etenkin toimittajille, joiden tehtävänä on välittää ihmisille tietoa tärkeistä ja monimutkaisista asioista kiinnostavalla tavalla.

Maaseudulla, missä itsekin asun, on melko tavallista kuulla lauseita kuten ”ei me suomalaiset voida siihen kuitenkaan vaikuttaa”, ”asiaa liioitellaan” tai että ”en usko, että ilmastonmuutos on ihmisen aikaansaannosta”. Uutisissa tällaiseen kyseenalaistamiseen törmää silti harvoin.

Toimittajilla on tapana kirjoittaa ilmastoasioista ikään kuin kaikki olisivat näistä asioista samaa mieltä, vaikka toisenlaisista asenteista on tieteellistäkin näyttöä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.