Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Il­mas­ton­muu­tok­ses­ta kan­nat­taa puhua ilman kiihkoa ja käy­tän­nön­lä­hei­ses­ti

Yksi hedelmällinen keskustelun taso on paikalliset käytännön asiat – teot ja käsin kosketeltavat ilmiöt. Käytännön ratkaisut ovat kenties ainoa yhteinen taso, jolla jopa aktivisti ja skeptikko voivat kohdata.

Ilmastonmuutos on aihe, joka saa monen kääntämään sivua tai vaihtamaan kanavaa jo ennen kuin keskustelu on edes alkanut. Ei jaksa, ei ymmärrä, ei haluta. Missä vika? Kyseessä on kuitenkin yksi aikamme suurimmista ilmiöistä, joka vaikuttaa vähintään politiikan tasolla jokaisen ihmisen elämään. Ongelma on iso etenkin toimittajille, joiden tehtävänä on välittää ihmisille tietoa tärkeistä ja monimutkaisista asioista kiinnostavalla tavalla.

Maaseudulla, missä itsekin asun, on melko tavallista kuulla lauseita kuten ”ei me suomalaiset voida siihen kuitenkaan vaikuttaa”, ”asiaa liioitellaan” tai että ”en usko, että ilmastonmuutos on ihmisen aikaansaannosta”.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.