Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

IL: Kil­pai­lu- ja ku­lut­ta­ja­vi­ras­to sel­vit­tää Oomin toimia: Yhtiö myi sähkön hin­ta­kat­to­so­pi­muk­sia ku­lut­ta­jil­le – kun sähkön hinta ampaisi ylös, Oomi lopetti hin­ta­ka­ton

– Ei tämä alustavasti arvioiden asianmukaiselta menettelyltä näytä, sanoo johtava asiantuntija Jukka Kaakkola KKV:stä Iltalehdessä.

Oomin asiakaskirje kertoi toistaiseksi voimassa olevien Kesto-sähkösopimusten reippaista hinnankorotuksista. Nyt KKV on kiinnostunut myös yhtiön ratkaisusta lopettaa asiakkailtaan pörssisähkösopimusten hinnannousulta suojannut hintakatto.
Oomin asiakaskirje kertoi toistaiseksi voimassa olevien Kesto-sähkösopimusten reippaista hinnankorotuksista. Nyt KKV on kiinnostunut myös yhtiön ratkaisusta lopettaa asiakkailtaan pörssisähkösopimusten hinnannousulta suojannut hintakatto.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) selvittää sähköyhtiö Oomi Energian toimintaa niin sanottujen hintakattosopimusten osalta.

Asiasta kertoo Iltalehti, joka uutisoi pari päivää sitten yhtiön ilmoittaneen asiakkailleen lakkauttavansa kokonaan hintakaton sisältävät sähkönmyyntisopimukset.

Hintakatto-ominaisuus olisi toiminut asiakkaiden eduksi juuri nyt sähkön hinnan kiivettyä ennätyskorkeaksi. Oomi ei enää myy hintakattoa uusiinkaan sopimuksiin.

Yhtiö on myynyt lisämaksullista hintakattoa asiakkailleen kertoen sen suojaavan sähkön hinnankorotuksilta kilowattitunnin hinnan ylittäessä sopimuksessa mainitun rajan. Oomin sivustolla olevien kuluttajasopimusehtojen mukaan hintakaton on voinut lisämaksusta saada pörssisähkön tuntihintaa eli spot-hintaa seuraaviin sopimuksiin. Asiakkaan vuosikulutus on saanut olla enintään 40 000 kWh.

– Jos sopimukselle on valittu Hintakatto, ei asiakkaalta veloiteta sitä pörssin spot-tuntihinnan ylittävää osaa, joka asiakkaalle on sopimuksen tekohetkellä ilmoitettu ja sopimusvahvistuksella vahvistettu, vaikka pörssin spot-tuntihinta olisikin korkeampi, ehdoissa sanotaan.

Niissä myös todetaan, että Oomin puolelta hintakaton irtisanomisaika on kuukausi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.