Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ikea lisää ruo­ka­tis­keil­leen uudet kas­vis­pyö­ry­kät li­ha­pul­lien rin­nal­le – "Mais­tu­vat aivan li­ha­pul­lal­le", yritys väittää

Ikean uudet kasvispyörykät tarjoillaan perinteisten lisukkeiden kera.
Ikean uudet kasvispyörykät tarjoillaan perinteisten lisukkeiden kera.
Kuva: Ikea

Ikea lisää ruokavalikoimiinsa ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon perinteisille lihapullilleen. Lihapullien rinnalle tulee myyntiin kasvipohjaiset lihattomat pyörykät, jotka eivät sisällä lainkaan eläinperäisiä tuotteita.

Uudet pyörykät on valmistettu keltaisesta herneproteiinista, kaurasta, perunoista, sipulista ja omenasta. Ikean mukaan ne kuitenkin näyttävät ja maistuvat aivan lihapullalle, eikä lihaisesta rakenteestakaan ole tingitty.

Kasvispyöryköiden ilmastojalanjälki on Ikean mukaan vain 4 prosenttia perinteisen lihapullan ilmastojalanjäljestä. Pyöryköiden suosio voisikin pienentää Ikean ilmastojalanjälkeä. 

– Ikea myy maailmanlaajuisesti yli miljardi lihapullaa vuosittain. Jos esimerkiksi noin 20 prosenttia lihapullamyynnistämme korvattaisiin kasviproteiinipyöryköiden myynnillä, se tarkoittaisi noin 8 prosenttia pienempää ilmastojalanjälkeä Ikean ruokaliiketoiminnalle, kertoo tiedotteessa Ingka-konsernin IKEA Food -liiketoiminnan vastuullisuuspäällikkö Sharla Halvorson.

Uusilla pyöryköillä Ikea yrittää kannustaa asiakkaitaan kestävämpään ruoankulutukseen ja elämäntapoihin.

Lihattomat pyörykät tarjoillaan Ikeassa tuttuun tapaan perunamuusin, puolukoiden ja kermakastikkeen kanssa. Pyöryköitä myydään myös pakasteena.

Pyörykät tulevat myyntiin Suomen Ikeoissa 10. elokuuta.