Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Iin kylät osal­lis­tu­vat val­ta­kun­nal­li­seen Avoimet Kylät -päi­vään kesällä – kylien asuk­kail­ta toi­vo­taan va­lo­ku­via ja vi­deoi­ta You­tu­be-vi­deo­ta varten

Valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen kesäkuun 12. päivä. Verkossa järjestettävään tapahtumaan osallistuu tänä vuonna yhteensä 11 iiläistä kylää, tiedottaa Iin kylien neuvottelukunta.

Tiedotteen mukaan Ii kylien neuvottelukunta päätti kokouksessaan 30.3.2021 lähteä mukaan päivään 11 kylän voimin teemalla Meijän Iin Avvoimet kylät. Neuvottelukuntaan kuuluvat kylät ovat: Oijärvi, Luola-aapa, Jokikylä, Pohjoisranta, Myllykangas, Olhavan seutu, Pohjois-Ii, Yliranta, Jakkukylä, Alaranta ja Ojakylä.

Tapahtumaa varten neuvottelukunta koostaa Ii-instituutin hyvinvoinnin ja työllistämisen yhteistyönä kylien valokuvista ja videoista YouTube-videon. Videoa varten neuvottelukunta pyytääkin Iin kylien asukkailta vaakaan kuvattuja valokuvia ja videoita kylän elämästä, tapahtumista, talkoista, paikoista, luonnosta, oman kylän arjesta ja ihmisistä, harrastuksista ja kaikesta muusta, joka saa ihmiset asumaan kylissä.

Kuvia ja videoita voi lähettää  keskiviikkoon 28.4.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tapahtumat@ii.fi.

Valokuvien/videon kuvaaja antaa veloituksetta julkaisuoikeuden käyttää materiaalia Meijän Iin Avvoimet kylät -videossa, joka julkaistaan lauantaina 12.6.2021 kello 6 IiVisio-kanavalla Youtubessa, ja joka on näkyvillä jokaisen kylän omilla some- sekä nettisivuilla.

Teemana muun muassa maallemuutto

Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytetään aihetunnisteita #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Pohjois-Pohjanmaan kylät ry kannustaakin tapahtumaan mukaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle. Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

Ilmoittautumislinkki löytyy avoimetkylat.fi -sivustolta. Maakunnallisesti kyliä pyydetään ilmoittautumaan 16.5.2021 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kylien Avoimet kylät yhteyshenkilölle Anita Sieväselle.