Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ii­läi­nen Jaakko Jääs­ke­läi­nen ei ole ha­lun­nut ottaa ko­ro­na­ro­ko­tet­ta, ja jää nyt tyhjän päälle va­ki­tui­ses­ta työstä las­ten­suo­je­lus­sa – ro­ko­te­vel­voi­te astuu voimaan maa­nan­tai­na, näin se vai­kut­taa Oulun seu­dul­la

Ammattiliitot ja työnantajat arvioivat, että rokotteista kieltäytyjiä on vähän. Tilanne selkenee kuitenkin vasta ensi viikolla, kun työnantaja voi virallisesti kysyä rokotetodistusta.

Iiläinen Jaakko Jääskeläinen sai tammikuun loppupuolella työnantajaltaan viestin, jossa kerrottiin, ettei hän saa tehdä töitä 1. helmikuuta alkaen. Jääskeläinen ei voi enää jatkaa vakituisessa työssään seitsenpaikkaisessa lastensuojeluyksikössä, sillä hänellä ei ole koronarokotetta.

Kun eduskunta päätti rokotevelvoitteesta, esihenkilön ensimmäinen viesti Jääskeläiselle oli, että se tuskin koskee heidän yksikköään.

– Käsittääkseni on hyvin pitkälti työnantajaorganisaation harkinnassa, onko yksikössä perusteita rokotevelvoitteelle. Siksi olen ihmetellyt kovasti, että tähän ratkaisuun päädyttiin.

– Tässä työssä luottamus ja suhde yksikön nuoriin on ensisijaisen tärkeää. Tämä ei ole heidänkään edun mukaista, että työntekijät vaihtuvat, Jääskeläinen toteaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.