Tilaajille

Idyl­li­seen Puu-Raa­heen kohosi tilan ja valon uu­dis­ko­ti – "Ra­ken­nuk­sen pii­rus­tuk­sis­sa oltiin tark­ko­ja"

Remontoinnin ja sisustuksen ammattilaisten Mika ja Maria Murtomäen koti Raahessa on tarkoituksella selkeä ja hillityn rauhallinen.

Olohuoneen ja keittiön käsittävä alakerta on tilava ja hengittävä. Korotettu katto ja vaaleat pinnat luovat tilantuntua entisestään. Saaristokadun ja Rantakadun kulmassa sijatseva talo on kotonaan puu-Raahen vanhassa miljöössä. Seppo Kohon suunnittelemat Octo 4240-valaisimet koristavat olohuoneen korkeaa tilaa. Olohuoneen ikkunat avautuvat Rantakadulle ja Pikkulahden rantamaisemaan. Valoisan talon salaisuus on monet persoonalliset ikkunat  ja korotettu katto. Aito koivunrunko pilarikoristeena on Maria Murtomäen idea.
Olohuoneen ja keittiön käsittävä alakerta on tilava ja hengittävä. Korotettu katto ja vaaleat pinnat luovat tilantuntua entisestään.
Olohuoneen ja keittiön käsittävä alakerta on tilava ja hengittävä. Korotettu katto ja vaaleat pinnat luovat tilantuntua entisestään.
Kuva: Vesa Joensuu

Remontoinnin ja sisustuksen ammattilaisten Mika ja Maria Murtomäen koti on tarkoituksella selkeä ja hillityn rauhallinen.

Raahen Saaristokadun ja Rantakadun kulmassa rapistui vielä 2000-luvun puolivälissä talo, joka näytti tulleensa elinkaarensa päähän.

– Tontilla oli enää vanha pieni puutalo. Teimme kaiken mahdollisen selvitystyön. Niihin kuului asianmukainen Museoviraston vaatima historianselvitys, josta tehtiin kohteen maaperän kajoamislupa. Tontti rapsuteltiin kauttaaltaan, mutta mitään suojeltavaa ei löytynyt, kertovat nykyisen talon omistajat Mika ja Maria Murtomäki.