Oulun kaupunki: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä antaa en­sim­mäi­sen bud­jet­ti­esi­tyk­sen­sä

Rakentaminen: Uusista asun­nois­ta tulee pulaa ensi vuonna ja se nostaa asu­mi­sen hintaa

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hyvin mi­toi­te­tun kolmion ti­lan­käyt­tö on te­ho­kas­ta –Kar­ja­sil­lan entisen koulun kort­te­lis­sa si­jait­se­va asunto on ny­ky­mit­ta­puul­la tilava

Korttelin valmistuttua sen läpi kulkee ostoskeskukselle johtava "Puhtibulevardi", jonka viihtyisyyteen on määrä panostaa valaistuksen ja istutuslaatikoiden avulla.
Korttelin valmistuttua sen läpi kulkee ostoskeskukselle johtava "Puhtibulevardi", jonka viihtyisyyteen on määrä panostaa valaistuksen ja istutuslaatikoiden avulla.
Kuva: Matti Lakkala

Asunto Oy Oulun Satakieli. Hartela Oy. Suunnittelu Arkkitehdit M3 Oy. Asunto C7, 3h+kt+s, 69,5 neliömetriä. Mh. 103 091 euroa (vh. 257 800 euroa).

Karjasilta on vehreä ja erityisesti jälleenrakennuskauden pientaloistaan, tuttavallisemmin rintamamiestaloista, tunnettu hyvämaineinen asuinalue keskustan vieressä.

Hyvä maine on kenties syy myös siihen, että naapurikaupunginosa Höyhtyälle sijoittuvaa uutta asuinkorttelia markkinoidaan Karjasillan kulman nimellä, antamatta maantieteellisten seikkojen häiritä mielikuvien luomisessa.

Toki Karjasillan kirkkokin sijaitsee virallisesti Höyhtyän puolella, joten ehkäpä uudenkin korttelin nimi on perusteltu.

Oulun ensimmäisen, nykyisin varsin sympaattisen oloisen ostoskeskuksen viereisen Karjasillan kulman valmistuminen ajoittuu vuosikymmenen loppupuolelle, jolloin Lintulammentien varressa sijaitseva entinen koulurakennus sekä yksitoista kerrostaloa, kerrosluvuiltaan seitsemästä kahdeksaan, reunustavat keskelle jäävää elävää yhteistä pihaa.

Koulu tosin on jouduttu purkamaan sen odotettua heikomman kunnon vuoksi, mutta koska rakennus oli rakennushistoriallisen arvonsa vuoksi suojeltu, tilalle pitäisi kohota alkuperäistä muistuttava uudisrakennus, joka kulkee jatkossa Karjasillan verstaan nimellä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.