Hy­vän­te­ke­väi­syys­jär­jes­tö Pie­ta­rin­ka­dun Oilers aikoo maksaa Matti Nykäsen hau­ta­jais­ku­lut – "Matti oli hy­vän­te­ki­jä"

Hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilers ilmoitti perjantaina maksavansa alkuviikosta menehtyneen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen hautajaiskulut.

Nelinkertainen olympiakultamitalisti Matti Nykänen kuoli 55-vuotiaana 4. helmikuuta.
Nelinkertainen olympiakultamitalisti Matti Nykänen kuoli 55-vuotiaana 4. helmikuuta.
Kuva: Kimmo Penttinen

Hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilers ilmoitti perjantaina maksavansa alkuviikosta menehtyneen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen hautajaiskulut. Järjestö kertoi ratkaisustaan Facebook-sivuillaan.  

– Matti oli hyväntekijä. Hän oli aina valmis auttamaan apua tarvitsevia yhdessä Pietarinkadun Oilersin kanssa. Nyt on meidän vuoromme auttaa Matin perhettä surun hetkellä, päivityksessä kirjoitetaan. 

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 55-vuotiaana menehtyneen mäkihyppääjän hautajaisista on riittänyt viime päivinä puhetta. Nykäsen leski Pia Nykänen kertoi Iltalehdessä, että mäkihyppylegenda haudataan synnyinkaupunkiinsa Jyväskylään.

Urheiluministeri Sampo Terho (sin.) nosti tiistaina esiin mahdollisuuden valtiollisten hautajaisten järjestämisestä.

Torstaina Terho kuitenkin kertoi, että Nykäsen lähipiiri on päättänyt viettää hautajaisia perhepiirissä ilman valtiollisia seremonioita. 

Pietarinkadun Oilers  on julkisuuden henkilöistä koostuva näytösotteluita pelaava jääkiekkojoukkue, joka kerää rahaa hyväntekeväisyyteen. Oilers on tehnyt hyväntekeväisyyttä kohta kolmekymmentä vuotta.