Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Huu­meis­sa ajanut mies pakeni po­lii­sia 180 km/h Oulun Len­to­ken­tän­tiel­lä ja kolaroi va­ras­te­tun Audin, mu­keis­sa ollut am­fe­ta­mii­ni putosi tielle – oikeus antoi tuomion useista ri­kok­sis­ta

Oulun käräjäoikeus on antanut tuomion 32-vuotiaalle miehelle, joka kaahasi poliisia pakoon Oulussa voimakkaalla Audilla ensin lokakuussa 2019 ja toistamiseen kevättalvella 2020.

Ensimmäisellä kerralla mies otti kolmelitraisella moottorilla varustetun yli 200-hevosvoimaisen auton alleen varastamalla sen avaimet työpaikan avainkaapista.

Hän ajoi matkustaja kyydissään Pohjantieltä Kaakkurin kautta Lentokentäntielle ja ohitti pysähtyneen poliisipartion, joka lähti miehen perään. Hän ei välittänyt pysähtymismerkeistä, vaan piiskasi auton jäisellä ja lumisella tiellä vähintään 180 kilometrin tuntinopeuteen kahdeksankympin rajoitusalueella jätättäen partioautoa.

Takaa-ajo loppui Lentokentäntien ja Hailuodontien risteyksessä miehen menetettyä Audin hallinnan. Auto syöksyi liikenneympyrästä Hailuodontien alussa sijainneen liikenteenjakajan yli ja pysähtyi kaiteeseen vastaantulevien puolella. Audi ruhjoutui korjauskelvottomaksi.

Tuomion mukaan mies ajoi kortitta ja muun muassa amfetamiinin vaikutuksen alaisena.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.