Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Husin Tuo­mi­nen: Ro­ko­tus­jär­jes­tyk­ses­sä olisi syytä suosia korkean il­maan­tu­vuu­den alueita

Rokotusjärjestyksessä tulisi suosia alueita, joilla on haavoittuvin väki, pysyvästi korkeampi ilmaantuvuus ja sitä kautta suurempi riski vakavaan sairastumiseen, sanoi Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen Husin koronainfossa.

Helsinki
Muutetaanko rokotusjärjestystä? Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen kommentoi
Video: MTV

Rokotusjärjestyksessä tulisi suosia alueita, joilla on haavoittuvin väki, pysyvästi korkeampi ilmaantuvuus ja sitä kautta suurempi riski vakavaan sairastumiseen, sanoi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) toimitusjohtaja Juha Tuominen Husin koronainfossa.

Tuominen perustelee kantaansa  terveyshyödyn ja terveysriskien näkökulmasta.

Näin tulisi Tuomisen mielestä toimia riippumatta siitä, missä päin Suomea tällainen tilanne on.

Uudellamaalla tämänkaltaisia alueita ovat Tuomisen mukaan käytännössä radanvarsialue ja Itäkeskus.

Vieraskielisten osuus korostuu tartunnoissa

Vieraskielisten suuri osuus koronatartunnan saaneista etenkin pääkaupunkiseudulla on noussut viime aikoina esiin.

Ulkomaalaistaustaiset ovat Tuomisen mukaan Husin alueella yliedustettuina koronatartunnoissa. Asiaan vaikuttaa Tuomisen arvion mukaan ainakin asumistiheys ja se, että ulkomaalaistaustaisia on paljon palveluammateissa.

Esimerkiksi Helsingissä vieraskielisten osuus oli viime viikolla 39 prosenttia kaikista koronatartunnoista, kertoi pormestari Jan Vapaavuori eilen tiedotustilaisuudessa. Vieraskielisiä on Helsingin asukkaista noin 17 prosenttia.

Espoossa vieraskielisten osuus Espoon koronatartunnoista on talven aikana ollut noin kolmannes, kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta kerrotaan STT:lle. Muita kuin suomen-, ruotsin- ja saamenkielisiä on väestöstä noin 18 prosenttia.

Juttua täydennetty kello 14.18.