Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Huo­mi­sen ilmasto tehdään tänään – kun tieto muuttuu toi­min­nak­si, myös ah­dis­tus vähenee

Yli 120 maailman johtajaa on kokoontunut Glasgow’n ilmastokokoukseen, jota pidetään ratkaisevana ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Näin kirjoittaa Kaleva 2.11. Britannian Boris Johnson korosti erityisesti ilmastotoimien tärkeyttä tulevien sukupolvien kannalta. "Tämä on hetki, jolloin otamme ilmastonmuutoksen vakavasti," kertoi Johnson avauspuheenvuorossaan. USA:n presidentin mukaan ilmastokriisin pysäyttäminen on myös mahdollisuus maailman talouksille.

Uutisointi herättää toivon siitä, että maailman valtioiden johtajat vihdoinkin ymmärtävät luonnonprosessien merkityksen maailmantaloudelle. Ilmastotoimet ovat yksinkertaisesti järkevä tapa toimia.

Ilmastolukiot Pohjois-Pohjanmaalla tekevät huomisen ilmastoa tänään. Kuuden lukion verkosto ottaa aiheen vakavasti ja miettivät keinoja siihen, miten yksilön syyllistämisen ja globaalin ahdistuksen sijasta voidaan saada ilmastotyöhön yhteisön voima.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.