Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Huol­to­var­muus­kes­kus: So­siaa­li- ja ter­vey­den­huol­lon suo­ja­va­rus­tei­den määrä Suo­mes­sa hyvä – kulutus li­sään­ty­nyt syksyn aikana

Kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan tällä hetkellä sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön noin 600 000–800 000 kappaletta vuorokaudessa, arvioi Huoltovarmuuskeskus.
Kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan tällä hetkellä sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön noin 600 000–800 000 kappaletta vuorokaudessa, arvioi Huoltovarmuuskeskus.
Kuva: Jussi Leinonen

Terveydenhuollon suojavarusteiden tilanne on tällä hetkellä edelleen hyvä ja varusteiden saatavuus parantunut, kertoo Huoltovarmuuskeskus. Syksyn aikana suojavarusteiden kulutus on hieman lisääntynyt ja varusteita hankittu jatkuvasti lisää sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin.

Huoltovarmuuskeskus arvioi, että kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan tällä hetkellä sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön Suomessa noin 600 000–800 000 kappaletta vuorokautta kohden. Kotimaisten suu- ja nenäsuojaimien valmistuksen toimitukset ovat osin käynnistyneet ja saatavuus kansainvälisiltä markkinoilta on hyvä.

FFP2- ja FFP3-tasoisia hengityksen suojaimia arvioidaan tarvittavan noin 5000–8000 kappaletta vuorokaudessa. Suojavaatteiden tarpeeksi puolestaan arvioidaan 45 000–60 000 vuorokaudessa. Kotimaiset valmistajat ovat aloittaneet myös hengityssuojaimien ja uudelleen pestävien takkien toimitukset.

Suojainvälineiden riittävyysarviot muuttuvat epidemiatilanteen ja viranomaisohjeistuksen myötä. Tilannetta arvioidaan säännöllisesti, Huoltovarmuuskeskus muistuttaa tiedotteessaan.

Vakiintuneiden hankintaorganisaatioiden ostoja täydennetään Huoltovarmuuskeskuksen ostoilla. Huoltovarmuuskeskuksen ostot perustuvat sosiaali- ja terveysministeriön hankintaesityksiin, joita on tähän mennessä tehty yhdeksän kappaletta.