Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Huol­to­var­muus edel­lyt­tää tekoja – lä­hi­ruo­ka­huol­toa uh­kaa­vat yhä ene­ne­väs­sä määrin hait­ta­eläi­met

Näinä aikoina on puhuttu ja kirjoitettu paljon Suomen ja maailman ruokahuollosta ja -varmuudesta. Teot asian suhteen ovat jääneet täysin puuttumaan.

Olen 1946 syntynyt pientilan kasvatti. Tiedän ja elin senaikaisen ruokahuollon ja huoltovarmuuden.

En usko, että ilman sitä uskoa ja intoa, jonka sodanaikainen ruuan niukkuus vanhemmissamme aiheutti, meistä tuon ajan lapsista olisi ollut Suomen vaurastuttajiksi 50-, 60- ja 70-luvuilla.

Tilat olivat pieniä, mutta navetat tuottivat maitoa ja lihaa, vesistöt kalaa, pellot viljaa ja juureksia.

Tänään luonnonsuojelun nimissä kohta kaikki on kannattamatonta tai ympäristölle vaarallista. Ekovihreät puhuvat jopa ruuan tuonnista lentokoneilla maailmalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.