Hu­ma­lai­nen mies rusikoi asun­to­vau­nua ja uhkaili mat­kai­li­joi­ta Tai­val­kos­kel­la – pa­ko­yri­tys päättyi ojaan suis­tu­mi­seen ja po­lii­sin vas­tus­ta­mi­seen

Humalainen mies häiriköi matkailijoita ja rusikoi asuntovaunua Taivalkoskella tiistain vastaisena yönä. Häirikkö yritti myös paeta poliisia.

Humalainen mies häiriköi matkailjoita ja rusikoi asuntovaunua Taivalkoskella tiistain vastaisena yönä. Häirikkö yritti myös paeta poliisia.

Poliisi kertoo tapahtumien saaneen alkunsa, kun nuorehko pariskunta oli asettunut nukkumaan asuntovaunuunsa Taivalkosken Koitilantien varteen. Pariskunnalle tuntematon ulkopaikkakuntalainen humalainen mies tuli häiriköimään ja uhkailemaan heitä.

Poliisin mukaan mies hajotti vaunun ikkunoita ja hakkasi vaunun kylkiin lommoja. Pariskunta pääsi pakoon väkivaltaista miestä autoonsa ja he ajoivat turvalliseen paikkaan odottamaan poliisia.

Riehunut mies poistui paikalta autolla kohti Kuusamoa. Poliisi tavoitti miehen Kuusamon puolelta, jolloin tämä yritti karata kääntymällä sivutielle. Pakoyritys kuitenkin epäonnistui, sillä hän suistui autolla ojaan.

Poliisin mukaan mies myös vastusti väkivallalla poliisin toimenpiteitä.

Tapahtunutta tutkitaan törkeänä kotirauhan rikkomisena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.