Hu­ma­lai­nen kai­vin­ko­ne­var­kaus ja puu­ko­tus – Kuh­mos­sa rö­tös­tel­tiin sun­nun­tai­na

Sunnuntaiöiset rikokset aiheuttivat poliisille päänvaivaa Kuhmossa: 

Poliisi sai hieman ennen kahta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ilmoituksen, jonka mukaan kaivinkone liikkui epämääräisesti Huoltotiellä. Poliisi löysikin kaivinkoneen lähes kyljellään ojasta. Kaivinkone oli käynnissä ja hytissä oleva mieshenkilö yritti ajaa konetta kauhan avustuksella takaisin tielle.

Poliisin mukaan kaivuri oli ajautunut ojaan miehen humalatilan seurauksena. Miehelle tehty puhalluskoe antoi tulokseksi 2,0 promillea. 

Poliisille selvisi myös, että kaivuri oli otettu luvatta käyttöön tapahtumapaikan lähistöllä sijaitsevan kiinteistön pihasta ajoneuvon omilla avaimilla. Poliisin mukaan mies oli kaivellut nurmikkoa noin parin neliön alalta yrittäessään saada kaivuria tielle poliisin keskeyttäessä yrityksen.

Poliisi epäilee miestä törkeästä rattijuopumuksesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, vahingonteosta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Sunnuntaina noin kolmen aikaan yöllä poliisi sai myös ilmoituksen hätäkeskukselta, jonka mukaan miestä on puukotettu Kuhmossa. Yhdellä mieshenkilöllä oli useita puukonjälkiä vartalossa ja häntä oltiin kuljettamassa sairaalaan.

Poliisin mukaan noin kolmekymppiset, ulkopaikkakuntalaiset veljekset olivat aikaisemmin illalla häiriköineet eri puolilla Kuhmon keskustaa ja haastaneet riitaa muiden kanssa vahvassa humalassa. Yksi kohteista oli ollut puukotuksen uhri. 

Poliisin mukaan tilanne oli alkanut paikallisesta ravintolasta riidan haastamisella, mistä miehet olivat poistuneet ulos ennen uhria. Riita oli jatkunut pihalla, jolloin toinen veljeksistä oli näyttänyt puukkoa. Paikallaolijat soittivat hätäkeskukseen, jolloin veljekset lähtivät pois tilanteesta.

Uhri seurasi poistuvaa parivaljakkoa aina Kontion alueelle yhdessä tuttaviensa kanssa, jolloin toinen veljeksistä hyökkäsi uhrin ja hänen kaverinsa kimppuun puukolla huitoen ja sohien. Uhri sai hoitoa vaatineet vammat vartaloonsa ja käsiinsä. Vammat eivät olleet hengenvaarallisia.

Poliisi tavoitti paikalta pois lähteneet epäillyt tekijät myöhemmin Kosken koulun pihalta henkilöautosta ja pidätti heidöt. Poliisi tutkii asiaa muun muassa törkeänä pahoinpitelynä, törkeän pahoinpitelyn yrityksenä ja laittomana uhkauksena.