Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

HS: Valtio va­rau­tuu 32 mil­joo­nan tie­hank­kee­seen Ou­lus­sa, eh­dol­li­nen Stora Enson in­ves­toin­nis­ta kar­ton­ki­ko­nee­seen

Stora Enso on harkinnut Oulun tehtaan toisen, käytöstä poistetun paperikoneen muuttamista kartonkikoneeksi. Yhtiö ei ole vielä tehnyt investointipäätöstä. Arkistokuva.
Stora Enso on harkinnut Oulun tehtaan toisen, käytöstä poistetun paperikoneen muuttamista kartonkikoneeksi. Yhtiö ei ole vielä tehnyt investointipäätöstä. Arkistokuva.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) esitteli torstaina valtion talousarviota ensi vuodelle. Hän nosti esiin Oulun Poikkimaantien hankkeen, jota valtio rahoittaisi noin 23 miljoonalla eurolla. Oulun kaupungin ja Oulun sataman osuus olisi noin 9 miljoonaa euroa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Saarikko täsmensi tiedotustilaisuudessa, että hanke toteutuu vain, jos Stora Enso toteuttaa miljardi-investointinsa Oulussa.

Stora Enso on kaavaillut Oulun tehtaalle miljardi-investointeja, joilla toinenkin käytöstä poistettu paperikone muutettaisiin kartonkikoneeksi.

Lue lisää: Stora Enso sel­vit­tää mil­jar­di-in­ves­toin­tia Ouluun: Käy­tös­tä pois­tet­tu toi­nen­kin pa­pe­ri­ko­ne muun­net­tai­siin kar­ton­kien tuo­tan­toon – in­ves­toin­ti voisi tuoda pa­ri­sa­taa työ­paik­kaa

Poikkimaantien hanke on Helsingin Sanomien mukaan ollut vireillä useamman vuoden. Oulun satamaan kulkevaa tietä parannettaisiin liittymäjärjestelyillä ja lisäkaistoilla.

Väyläviraston sivuilla kerrotaan, että hankkeen tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta, elinkeinoelämän kuljetuksia, maankäytön kehitysedellytyksiä sekä vähentää asutuksen liikennemeluhaittoja.