Sotaharjoitus: Naton har­joi­tus tuo Tun­tu­ri-Lap­piin ennen nä­ke­mät­tö­mät ruuhkat

Tornihotelli: Terwa Towerin ase­ma­kaa­va­muu­tok­sen hy­väk­sy­mi­nen etenee Oulun kau­pun­gin­val­tuus­toon

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

HS: Turkki ra­ti­fioi Suomen Na­to-jä­se­nyy­den kahden kuu­kau­den sisällä – Nii­nis­tö mat­kus­taa Turk­kiin tällä vii­kol­la

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapaa perjantaina Suomen presidentin Sauli Niinistön.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapaa perjantaina Suomen presidentin Sauli Niinistön.
Kuva: TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE/H

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Turkki aikoo ratifioida Suomen Nato-jäsenyyden ennen toukokuun puolivälissä pidettäviä vaaleja.

Kaksi lähdettä sanoo Helsingin Sanomille, että asiasta kerrotaan todennäköisesti presidentti Sauli Niinistön Turkin-vierailun aikaan.

Lue myös: Nii­nis­tön Tur­kin-vie­rai­lu antaa toivoa rat­kai­se­vas­ta Na­to-kään­tees­tä – Erdoğan saattaa kui­ten­kin käyttää Suomen hy­väk­sy­mis­tä vi­pu­var­te­na Ruotsin ki­ris­tä­mi­seen

Niinistö vierailee Turkissa tämän viikon torstaina ja perjantaina.

Helsingin Sanomien mukaan lähteet korostavat, että Turkki voi vielä yllättää ja muuttaa suunnitelmaa, mutta varsin varma lupaus Suomen jäsenyyden ratifioinnista on jo annettu.

Torstaina Niinistö käy Turkin maanjäristysalueella maan kaakkoisosissa. Perjantaina hän tapaa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin Istanbulissa.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan tapaamisen keskustelunaiheita ovat maanjäristyksen jälkeisen jälleenrakennuksen lisäksi geopoliittinen tilanne, Suomen ja Turkin kahdenväliset suhteet sekä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet.

Presidentti Niinistön seurueessa on mukana myös ulkoministeri Pekka Haavisto.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on vahvistettu kaikissa muissa maissa paitsi Turkissa ja Unkarissa. Alun perin Suomi ja Ruotsi ovat pyrkineet Naton jäseniksi yhtä aikaa. Viime viikkoina on noussut yhä useammin esiin mahdollisuus, että Suomen jäsenyys ratifioidaan ennen Ruotsia.