Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

HS: Tuo­tan­to­yh­tiö lupasi maksaa tv-sar­jan ku­vauk­sis­ta syn­ty­neet mil­joo­na­ve­lat Lapin yrit­tä­jil­le

Tuotantoyhtiö Turbine Studios on ilmoittanut maksavansa Constellation-sarjan kuvauksista syntyneet maksamattomat kulut suomalaisille yrityksille.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Sarjaa kuvattiin Inarissa tammi–helmikuussa, ja se on yksi kalleimmista Euroopassa kuvatuista televisiosarjoista. Sarja on myös Suomen kaikkien aikojen kallein tuotanto. Sarja oli tilattu Apple TV+ -suoratoistopalvelulle.

Elokuussa uutisoitiin, että tuotantoon osallistuneet lappilaiset yritykset eivät ole saaneet kaikkia heille kuuluvia maksuja. Maksuja on jäänyt puuttumaan noin pariltakymmeneltä yritykseltä, yhteensä yli miljoona euroa. Yritykset ovat tarjonneet kuvausryhmälle majoitusta, ravintolapalveluita sekä av-alan tekniikkaa.

Lue myös: Lapissa ku­vat­tiin yhtä Eu­roo­pan kal­leim­mis­ta te­le­vi­sio­sar­jois­ta, mutta pai­kal­li­sil­le yrit­tä­jil­le jä­tet­tiin mak­sa­mat­ta yli mil­joo­na euroa – "Olemme jou­tu­neet ra­hoit­ta­jak­si"

Helsingin Sanomien mukaan tuotantoyhtiö lähestyi velkojia sähköpostitse lauantaiyönä ja kertoi, että alkaa maksaa velkoja ensi viikon alusta lähtien.

Catering-palveluita kuvausryhmälle tarjonneen Aurora Estaten yrittäjä Heidi Seikkula kertoo Helsingin Sanomille olevansa ”varovaisen optimistinen”.

– Vasta siinä vaiheessa, kun rahat ovat tilillä, uskaltaa oikeasti huokaista helpotuksesta. Tässä on niin paljon ollut tätä soutamista ja huopaamista puolen vuoden aikana, Seikkula sanoo.

Lue myös: Noomi Rapace on Lapissa ku­vat­ta­van suur­sar­jan tähti