Eduskuntavaalit: Kisa kan­sa­ne­des­ta­ja­pai­kois­ta on kova, näin Oulun vaa­li­pii­rin pii­ri­joh­ta­jat en­na­koi­vat vaalin lop­pu­tu­los­ta

Kommentti: Tyy­ty­mät­tö­myys pa­kot­taa Kärpät muu­tok­siin – ur­hei­lu­puo­len johto siirtyy uusiin käsiin

Luitko jo tämän: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la ryh­dyt­tiin toimin avin tar­kis­tus­käyn­nin jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

HS: Suomi on saa­mas­sa Boris John­so­nin vie­rai­lul­la po­liit­ti­sen lu­pauk­sen tuesta Na­to-pro­ses­sin aikana – Af­tonb­la­de­tin mukaan Johnson al­le­kir­joit­taa Ruot­sis­sa puo­lus­tus­so­pi­muk­sen

Helsinki
Britannian pääministeri Boris Johnson allekirjoittaa Aftonbladetin mukaan puolustussopimuksen tämänpäiväisellä Ruotsin-vierailullaan.
Britannian pääministeri Boris Johnson allekirjoittaa Aftonbladetin mukaan puolustussopimuksen tämänpäiväisellä Ruotsin-vierailullaan.
Kuva: NEIL HALL

Britannian pääministeri Boris Johnson allekirjoittaa tämänpäiväisellä Ruotsin-vierailullaan sopimuksen syvennetystä puolustus- ja turvallisuusyhteistyöstä Ruotsin ja Britannian välillä, kertoo ruotsalainen Aftonbladet-lehti.

Aftonbladetin tietojen mukaan allekirjoitettava sopimus liittyy turvallisuuspoliittisesti riskialttiiseen aikaan Ruotsin mahdollisen Nato-jäsenhakemuksen jättämisen ja jäsenyyden hyväksymisen välillä.

Aftonbladetin mukaan Ruotsin valtiopäivien puolustus- ja ulkoasiainvaliokunnissa on viime päivinä käsitelty salaista kahdenvälistä yhteistyötä toisen maan kanssa.

Johnson vierailee myös Suomessa

Johnson vierailee tänään Ruotsin ohella myös Suomessa. Vierailun aikana hän keskustelee presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Helsingin Sanomat kertoo, että sen tietojen mukaan ennen vierailua on valmisteltu julkilausumaa, jossa Britannia lupaa poliittista tukea Suomelle Nato-prosessin aikana. Lehti kertoo saaneensa kahdesta lähteestä tiedon, ettei Suomessa olisi kyse niinkään allekirjoitettavasta sopimuksesta vaan merkittävästä poliittisesta julistuksesta.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan Niinistö ja Johnson keskustelevat Ukrainasta ja Euroopan turvallisuustilanteesta. Keskustelujen päätteeksi presidentti ja pääministeri Johnson pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Edellisen kerran presidentti Niinistö ja pääministeri Johnson tapasivat JEF-maiden päämieskokouksen yhteydessä Lontoossa maaliskuussa. JEF viittaa sanoihin Joint Expeditionary Force. JEF-puolustusyhteistyöhön osallistuu kymmenen maata.

Ruotsin-vierailullaan Johnson tapaa pääministeri Magdalena Anderssonin. Ruotsin hallituksen tiedotteen mukaan Johnson ja Andersson keskustelevat vierailulla Euroopan turvallisuuspoliittisesta tilanteesta sekä Ruotsin ja Britannian kahdenvälisistä suhteista ja yhteistyöstä.

Uutistoimisto TT:n mukaan Andersson ja Johnson pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden iltapäivällä.