Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

HS: Pe­rus­suo­ma­lai­set nousi toi­sek­si suo­si­tuim­mak­si puo­lueek­si myös Hel­sin­gin Sa­no­mien kan­na­tus­mit­tauk­ses­sa

Riikka Purran johtama perussuomalaiset on kasvattanut jälleen kannatustaan. Arkistokuva.
Riikka Purran johtama perussuomalaiset on kasvattanut jälleen kannatustaan. Arkistokuva.
Kuva: Raili Viirret

Perussuomalaiset on toiseksi suosituin puolue Helsingin Sanomien tekemässä puoluekannatusmittauksessa. Puolue nousi tuoreessa kyselyssä pääministeripuolue SDP:n edelle, joka on ollut pitkään puoluekannatusmittausten toisella sijalla.

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, oppositiossa olevia perussuomalaisia äänestäisi 19,1 prosenttia. SDP:lle äänensä antaisi 18,5 prosenttia.

Helsingin Sanomien kyselyssä perussuomalaisten kannatus on noussut viime heinäkuusta asti. Joulukuussa julkaistuun mittaukseen verrattuna kannatus on kasvanut 1,2 prosenttiyksikköä.

SDP:n kannatus on sen sijaan laskenut.

Myös Ylen viimeisimmässä puoluekannatusmittauksessa perussuomalaiset nousi toiseksi suosituimmaksi. Tammikuun alussa julkaistussa mittauksessa perussuomalaisten kannatus oli 19,3 prosenttia.

Taloustutkimus tutkimusjohtaja arvioi Ylelle, että perussuomalaisten kannatus nousee nyt erityisesti naisten keskuudessa.

Kyselyn perusteella Suomen suosituin puolue on yhä pääoppositiopuolue kokoomus. Se keräsi HS:n kyselyssä 22,8 prosentin suosion.

HS:n kyselyssä neljänneksi suurin puolue oli keskusta, 9,8 prosentin kannatuksella. Vihreitä kannatti 9,2 prosenttia ja vasemmistoliittoa 7,8 prosenttia.

Keskustan kannatus oli mittaushistorian alhaisin.

Pienten eduskuntapuolueiden osalta RKP:n kannatus oli 4,4 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,9 prosenttia.