Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ho­vi­oi­keus alensi yhden tuo­mi­tun van­keus­ran­gais­tus­ta Ouluun liit­ty­väs­sä va­le­po­lii­si­ju­tus­sa

Rovaniemen hovioikeus on alentanut muutamilla kuukausilla yhden laajassa valepoliisijutussa tuomitun miehen vankeusrangaistusta.

Vuonna 2017 tehdyn rikosvyyhdin törkeimmässä teossa tuolloin 90-vuotiaalta oululaiselta naiselta onnistuttiin viemään poliisina esiintymällä lähes 180 000 euroa rahavaroja. Niistä osan virkavalta sai takaisin. Nainen kuoli ennen tuomioiden antamista.

Kaikkiaan juttuvyyhdissä käräjätuomion sai viisi miestä ja yksi nainen. Hovioikeus alensi nyt yhden päätekijää rikoksissa avustaneen miehen tuomiota 11 kuukauden ehdottomasta vankeudesta 7 kuukauteen. Hän syyllistyi törkeään maksuvälinepetokseen.

Hovioikeus katsoi, että miehen saaman toisen rikostuomion vaikutus valepoliisijutussa annettuun vankeusrangaistukseen oli mitattu käräjäoikeudessa väärin.

Hovioikeus päätyi myös muuttamaan vyyhdessä tuomittujen yhteisvastuullisesti maksettavaksi määrättyjen korvausten jakautumista hieman.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.