Hotelli Iso-Syöt­teen tu­hoi­san tu­li­pa­lon syt­ty­mis­syy yhä epä­sel­vä – mitään ri­kok­seen viit­taa­vaa ei ole tullut ilmi

Tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Risto Määttä kertoo, että kokonaisuudessaan palonsyyntutkinnan valmistumisessa voi mennä pitkään.

Hotelli Iso-Syöte tulipalo
Hotelli Iso-Syöte tulipalo
Kuva: Matti Räty

Hotelli Iso-Syötteen tuhoisan tulipalon tutkinta jatkuu edelleen, tiedottaa poliisi. 

Tulipalon tutkinta jatkuu teknisellä paikkatutkinnalla. Poliisin mukaan paikkatutkintaa tullaan todennäköisesti suorittamaan vielä useiden päivien ajan. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Risto Määttä kertoo, että paikalla työskentelee useita palonsyyntutkijoita. 

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Poliisin mukaan tutkinnassa ei ole tähän mennessä tullut esiin sellaisia seikkoja, joiden vuoksi asiassa olisi syytä epäillä rikosta.

Myöskään palon syttymispaikkaa ei ole saatu tässsä vaiheessa tutkintaa tarkalleen selville. Määttä kertoo, että palon syttymispaikka on saatu paikannettua rakennuksen pohjoispuolelle kattorakenteisiin.

Kokonaisuudessaan palonsyyntutkinnan valmistumisessa voi mennä pitkään. 

– Tässähän voi mennä hyvinkin pitkä aika, jopa useita viikkoja, Määttä kertoo.

Hotelli Iso-Syötteen tilat tuhoutuivat pahoin viime viikolla perjantain vastaisena yönä syttyneessä rajussa tulipalossa. Kaikkiaan noin puolet hotellin 3000 neliön tiloista tuhoutui palossa.

Tuli ei päässyt leviämään majoitustiloihin, mutta rakennuksesta evakuoitiin noin 40 hotellivierasta. Heidät evakuoitiin aluksi läheisiin mökkeihin, mutta pelastuslaitos joutui katkaisemaan sähköt sammutustöiden vuoksi ja lopulta alueelta evakuoitiin yhteensä sata henkilöä. 

Tulipalo aiheutti mittavat omaisuusvahingot. Palo tuhosi hotellin ravintolan, vastaanoton ja huoltotiloja.

Hotellin johtaja arvioi taloudellisten vahinkojen nousevan 5-10 miljoonaan euroon.