Juuri nyt: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hoi­va­yk­si­kön si­joit­tu­mis­ta ou­lu­lai­seen ker­ros­ta­loon ei voinut pää­tel­lä asia­kir­jois­ta eikä ase­ma­kaa­vas­ta

Viitaten Kalevassa 7.9. olleeseen kirjoitukseen oululaisesta mielenterveyskuntoutujien yksiköstä.

Taustaa: Oululainen rakennuttaja, suursijoittajat ja hoivayhtiön omistaja olivat suunnitelleet hoivapalvelukokonaisuuden kyseessä olevaan taloon jo ennen kuin talo valmistui. Talon asuntohuoneistoista 1/3 oli kaavailtu asumispalveluyksikön asunnoiksi. Yksi asunto hoitajien/ohjaajien toimistoksi, asiakkaiden ruoan valmistusta ja ruokailua varten sekä lääkkeenjakoa varten. Loput asuinhuoneistot myytiin yksittäisille ihmisille sijoittamista tai asumista varten.

Kaupanteon yhteydessä rakennusliike ei kertonut kenellekään hoivapalvelusta ulkopuolella olevalle ostajalle yksikön tulosta taloon. Sitä ei voinut nähdä asiakirjoista eikä asemakaavasta. Rakennuttajan edustaja muutti yksin yhtiöjärjestystä kaupanteon jälkeen niin, että yksi asunto muuttui asunto-/toimistomuotoon. Näin rakennuttaja sai pedattua tulevalle liiketoiminnalle puitteet.

Nykyinen tilanne: Hoivayrittäjä tarjoaa asunto-osakeyhtiössä sekä ympärivuorokautista palveluasumista että yhteisöllistä asumista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.