Pääkirjoitus: Oulukin tar­vit­see mo­ni­toi­mia­ree­nan, mutta liial­li­nen vil­kui­lu Tam­pe­reen suun­taan voi johtaa yli­mi­toi­tet­tuun rat­kai­suun

Jääkiekko: Tors­tai­na Veini Veh­vi­läi­nen haluaa sy­ven­tää Kärp­pien ah­din­koa tor­ju­mal­la kaikki lau­kauk­set

Mielipiteet: Älä riko leik­ki­puis­to­ja, ra­hoil­la saisi keinuja ja tram­po­lii­ne­ja, toi­vo­vat 5.-luok­ka­lai­set

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hoi­to­alan sopu on vielä tus­kai­sen tien takana, eikä rat­kai­sua synny ilman osa­puol­ten vas­taan­tu­lo­ja

Hoitoalan palkkaneuvottelut ajautuivat takalukkoon, jonka aukaisu vaikuttaa tavattoman työläältä. Tavalliseen tapaan neuvotellen sopua tuskin syntyy. Nyt katse kohdistuu asetettuun sovittelulautakuntaan.

Hoitajaliittojen palkkataistossa siirryttiin nopeasti aivan uuteen tilanteeseen. Näin kävi, kun hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer tiistaina peruivat keskiviikkona alkavaksi ilmoitetun lakon.

Liitot perustelivat ratkaisua sillä, että ministeri Aki Lindénin (sd.) johdolla valmisteltu potilasturvallisuuslaki olisi joka tapauksessa pakottanut hoitajat töihin.

Lakon sijaan työkalupakista alettiin kaivella järeämpää välinettä: hoitajien joukkoirtisanoutumista. Samalla liitot julistivat kunta-alalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.

On mahdollista, että hoitajaliittojen päätökseen perua lakot vaikutti sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran tiistainen poikkeuksellisen varoituksen sisältänyt lausunto.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.