Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

His­to­rial­li­nen ra­ken­nus myytiin kes­kel­tä van­hin­ta Oulua – kiin­teis­töön suun­nit­teil­la asuin­ra­ken­nuk­sia

Ojakatu 2 muutetaan asuinrakennukseksi. Suunnitteilla on myös lisärakennus piha-alueelle.

Ojakatu 2:ssa alkoivat tällä viikolla arkeologiset kaivaukset. Kaivaukset toteutetaan osana tontin kaavanmuutosprosessia.
Ojakatu 2:ssa alkoivat tällä viikolla arkeologiset kaivaukset. Kaivaukset toteutetaan osana tontin kaavanmuutosprosessia.
Kuva: Teija Soini

Historiallisen Oulun keskeisimmillä paikoilla Ojakatu 2:ssa sijaitseva 1800-luvulta peräisin oleva rakennus on myyty. Aiemmin Pohjois-Suomen Messut ryn omistuksessa ja toimistotilana toimineen kiinteistön on ostanut PAVE Arkkitehtien konserniin kuuluva PAVE Kiinteistöt yhdessä KTC Invest Oyta vetävän Olli Kuivamäen kanssa. Kuivamäki on rakennuksen osaomistajana yksityishenkilönä, ei yritystensä kautta. Kaupungin omistamalla tontilla ovat alkaneet arkeologiset kaivaukset tiistaina 15. elokuuta.

Ojakatu 2:en kiinteistön mahdollinen myynti on ollut Kalevassakin jo aiemmin esillä ja Kuivamäki kertookin, että historiallisen rakennuksen ostoa on tarjottu hänelle useampaan otteeseen. Hankinta PAVE Arkkitehtien ja yrityksen toimitusjohtaja Pave Mikkosen kanssa pohjautui lopulta sattumaan.

– Satuimme samaan aikaan näytölle tänne ja puhuimme ääneen, kuinka mahtava talo tämä on, Kuivamäki kertaa.

– Yhdessä huoneessa katsoimme toisiamme ja kysyimme "alakko nää mua?", Mikkonen nauraa.

Kaupat kiinteistöstä on tehty tämän vuoden tammikuussa. Kauppahintaa Kuivamäki ja Mikkonen eivät kerro.

Ajatus ostopäätöksen taustalla on lopulta varsin yksinkertainen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.