Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Hei vir­ka­mies! Muista, ketä varten olet ole­mas­sa

Laki on niin kuin se luetaan. Ja juuri siksi viranomaisten pitäisi riitatilanteessa valita aina yksilön kannalta reiluin tulkinta.

Vaikka kaikki kiva on nykyään kallista, hankalaa tai vähintäänkin moraalisesti arveluttavaa, kannattaa aina välillä piipahtaa eteläisen Välimeren maissa. Tai ylipäänsä luterilaisen Pohjolan tuolla puolen.

Silloin nimittäin huomaa, että meillä tylsät hallinnolliset toiminnot sujuvat kuin tanssi. Ei ole niin pientä asiaa, etteikö sitä hoidettaisi jokaisen lain, asetuksen tai direktiivin mukaan. Suomalainen oikeusvaltio on kunnollinen tukehtumiseen asti. Olemme kansakuntana niin reippaita, että jonotkin saamme aikaan muutamalla mulkaisulla.

Ja kuten aina, myös tällä ihanuudella on se kääntöpuoli. Meitä suomalaisia – ja kun sanon suomalaisia, tarkoitan valtion ja kuntien virkamiehiä ja viranhaltijoita – vaivaa vakava ja kroonistumaan päässyt vaiva.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.