Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Hä­vik­ki­ruo­ka kiin­nos­taa Oulussa – kau­pun­gis­sa os­te­taan yli neljä vii­des­osaa ResQ Clubin tar­joa­mis­ta an­nok­sis­ta

Suomalainen hävikkiruokasovellus ResQ Club listasi Suomen kaupungit, joissa on tänä vuonna myyty hävikkiruokaa määrällisesti eniten sekä kaupungit, joissa tarjottujen annosten myyntiprosentti on korkein.

Kaikista korkein myyntiprosentti, 84 prosenttia, oli Oulussa. Myös Seinäjoella ja Turussa yli 80 prosenttia kaikesta tarjotusta ylijäämäruoasta pelastetaan.

Kesällä ylitettiin 11 miljoonan annoksen merkkipaalu ResQ:n kautta pelastetuissa annoksissa. Ensi viikolla vietetään hävikkiviikkoa, jonka tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä.

ResQ Clubin tavoitteena on kasvattaa pelastettujen ruoka-annosten määrää entisestään. Yritys toivoo, että yhä useammat ravintolat, kahvilat, ruokalat ja muut ruokapalvelut sekä ruokakaupat liittyvät ResQ -palveluun mukaan taisteluun ruokahävikkiä vastaan