Nokia: Täl­lai­nen on yhtiön yli 60-vuo­ti­nen his­to­ria Oulussa

koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Hau­ki­pu­taal­la ja Kii­min­gis­sä hoi­de­taan mar­ras­kuus­ta alkaen in­fek­tio-oi­rei­set ja muut po­ti­laat saman katon alla

Oulun kaupungin hyvinvointikeskuksissa puretaan harkitusti koronaepidemian poikkeusjärjestelyjä ja palataan askel lähemmäs normaalia. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan.

Haukiputaan ja Kiimingin hyvinvointikeskuksissa otetaan vastaan sekä infektio-oireisia henkilöitä että muissa vaivoissa vastaanotolle saapuvia potilaita 1. marraskuuta alkaen. Siihen asti Haukiputaan akuuttivastaanotto toimii vielä koronavastaanottona ja Kiimingin akuuttivastaanotto muille kuin infektiopotilaille tarkoitettuna vastaanottona.

Infektio-oireiset henkilöt ja muut potilaat kulkevat 1.11. alkaen Haukiputaan ja Kiimingin vastaanotoille pääoven kautta. Sisällä heille on järjestetty erilliset odotustilat. Odotustiloissa noudatetaan vähintään kahden metrin turvaväliä ja suositusta kasvomaskin käytöstä. Hengitysinfektiopotilaat hoidetaan keskitetysti omissa huoneissaan.

Kontinkankaan ja Tuiran hyvinvointikeskuksissa hoidetaan jo tällä hetkellä kaikki vastaanotolle saapuvat potilaat samassa rakennuksessa. Samat turvatoimet ovat käytössä.

Kaakkurin hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotto on tällä hetkellä tarkoitettu vain muille kuin infektiopotilaille. Infektiopotilaat hoidetaan Oulunsalon vastaanotolla. Kaakkurissa ja Oulunsalossa jatketaan tilahaasteiden takia nykyisen toimintamallin mukaisesti ainakin vuoden loppuun saakka.

Yli-Iin ja Ylikiimingin hyvinvointipisteillä ei jatkossakaan hoideta infektiopotilaita, joten infektio-oireisten henkilöiden on hakeuduttava Kiimingin hyvinvointikeskukseen.

Koronatestaus jatkuu entiseen tapaan ajanvarauksella Pihlajalinnan testauspisteellä Rehapoliksessa, Limingantullin näytteenottopisteellä (Alasintie 10) ja Haukiputaan, Kontinkankaan, Oulunsalon ja Tuiran vastaanotoilla. Kiimingissä ei toistaiseksi ole ajanvarauksellista koronanäytteenottoa, vaan näytteitä otetaan vain tarvittaessa.