Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Han­na­ma­ri Ku­run­lah­ti sai vii­mei­set vinkit kadulla nop­pa­ki­viä asen­ta­neel­ta mie­hel­tä – ­kem­pe­le­läi­nen voitti kultaa val­ta­kun­nal­li­ses­sa Tai­ta­ja-kil­pai­lus­sa

Kempeleläinen Hannamari Kurunlahti asetti noppakivensä millipirkon tarkkuudella.

Kempele

Elettiin toukokuun alkua, ja kempeleläinen, OSAOlla puutarhuriksi opiskeleva Hannamari Kurunlahti oli lähtenyt aamulla espoolaisesta hotellista osallistuakseen opiskelijatoverinsa Nina Jyrkän kanssa Taitaja2023-kilpailuun.

Yhtäkkiä he huomasivat kadulla miehen, joka teki noppakivetystä. Kaksikko pysähtyi miehen juttusille.

– Pyysimme, että hän näyttäisi meille, miten ammattimies halkaisee noppakiven. Ja hän näytti! Olimme harjoitelleet tätä Pirilässäkin, mutta työkalut olivat siellä erilaisia.

Samana päivänä kaksikko joutui käyttämään viherrakentamisen ammattitaidon suomenmestaruuskilpailuissa juuri tälliasia työkaluja. Demonstraatio niiden käytöstä ei olisi voinut jäädä enempää viime tinkaan.

Tapaus naurattaa vieläkin Taitaja2023-mestaruuden voittanutta Kurunlahtea. Saattaa olla, että pisteitä olisi tullut hieman vähemmän ilman tätä kohtaamista.

Viherrakentamisen Taitaja2023-kilpailu käytiin Tapiolan urheilupuistossa, jonne kilpailijoiden oli rakennettava toisen kilpailijan kanssa kivimuuri. Lisäksi kukin kilpailija teki omalle alueelleen laatoituksen ja noppakivetyksen sekä kivisen istutusaltaan. Paikalle tuotu penkki oli koottava ja altaaseen oli istutettava kasvillisuutta. Myös puun istuttaminen kuului kilpailutehtäviin. Tehtävät oli jaksotettu kolmelle päivälle.

Koko ajan tuomarit seurasivat kilpailijoiden työskentelytapoja, työturvallisuutta, työn ja ympäristön siisteyttä ja niin edelleen. Tuomareita kuumottavampana asiana Kurunlahti piti yleisöä, joka seurasi kilpailijoiden puuhia lähietäisyydeltä.

– Mutta yleisö unohtui nopeasti tehtävään keskittyessä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.