Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hamst­rauk­sen, kuo­le­man ja sotkun tu­hoa­mat kodit – täl­lais­ta on ou­lu­lai­sen per­he­yri­tyk­sen työ vai­keim­mis­sa sii­vous­koh­teis­sa

Siivousyritys Nordic Palvelu Oy on tehnyt erikois- ja tyhjennyssiivouksia muutaman vuoden ajan. Erityisen arkaluontoisia kohteita ovat asunnot, joihin asukas on menehtynyt.

Tyhjennyssiivouksessa saatetaan käydä läpi monen sukupolven edestä irtaimistoa, kuten tässä kohteessa. Ulkovarastosta löytyi hautaristi.
Tyhjennyssiivouksessa saatetaan käydä läpi monen sukupolven edestä irtaimistoa, kuten tässä kohteessa. Ulkovarastosta löytyi hautaristi.
Kuva: Pekka Peura

Rintamamiestalo näyttää ulospäin tuiki tavalliselta vanhalta talolta. 1950-luvulla valmistuneen rakennuksen pihalla on lava, johon entisen kodin huonekalut hiljalleen kasaantuvat.

Taloa ovat siivoamassa Nordic Palvelu Oy:n palvelupäällikkö Kimmo Salonpää sekä yrityksen työntekijä Teija. Oululainen siivousalan perheyritys on muutama vuosi sitten laajentanut toimintaansa haasteellisiin erikoiskohteisiin, kuten kalmasiivouksiin sekä tyhjennyssiivouksiin.

Kalmasiivouksella tarkoitetaan siivoustyötä asunnossa, jossa asukas on menehtynyt kodissaan, ja asunto siivotaan sen jäljiltä. Sellaisia tapauksia on myös, joissa kotia ei ole siivottu vuosiin, ja sen puhdistamiseen tarvitaan ammattilaisapua. Asunnosta on saattanut vaikkapa lähteä porraskäytävään niin vahva haju, että taloyhtiö on häädön uhalla käskenyt puhdistaa tilat.

– Jos Auri Kanasen videot tiedät, niin sen tyylisiä siivouksia tehdään paljon, Teija sanoo.

Auri Kananen on kansainvälistäkin huomiota saanut siivousguru, jota Ylen Perjantai-dokkari tituleeraa Kuonan kuningattareksi.

Siivoajat tarkistavat joistain esineistä omistajilta, haluavatko he säilyttää niitä. Tässä yksi sellainen.
Siivoajat tarkistavat joistain esineistä omistajilta, haluavatko he säilyttää niitä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.