Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tus yl­lät­tä­vän va­ro­vai­nen, kovien ko­ro­na­pää­tös­ten teko jäi aluei­den vas­tuul­le

Hallitus päätti kiristää koronarajoituksia mutta monia odotuksia kevyemmin. Vastuun kireimmistä toimista ottavat aluehallintoviranomaiset. Tuoreet tartuntalukemat eivät lupa hyvää. Kansalaisilta vaaditaan jälleen kerran yhteisvastuuta.

Koronaa koskevan "hätäjarrun" käytöstä puhuttiin viikkojen ajan, ja keskiviikkona hallitus kertoi sen käyttöönotosta. Jos odotuksena oli, että tulossa on rajuja rajoitusten kiristyksiä, aivan niin ei käynyt. Joissakin kohdissa linjaukset olivat pehmeitä.

Merkittävä osa rajoituspäätöksistä kuuluu toki alueviranomaisille. Hallituksen päätösvallassa ovat esimerkiksi ravintolarajoitukset, ja niiden kiristyksistä kerrottiinkin. Hallitus myös valmistelee tartuntatautilain muutoksen, jolla koronapassin käyttöä rajoitetaan 28.12. alkaen kolmeksi viikoksi.

Alueet saivat toki ohjeistuksia kireiden keinojen käyttöön. Näitä rajoituksia on nyt tulossa.

Maanantaina liikkeellä oli jo Varsinais-Suomen aluehallintovirasto.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.