Tokion olympialaiset: Tam­mi­kuus­sa Kaa­po-po­jan syn­nyt­tä­nyt Kris­tii­na Mäki juoksi To­kios­sa vä­li­eriin

IHMISET: Ra­nua­lai­nen Petri Tam­mi­nen menetti ka­la­ja­los­ta­mon­sa tu­li­pa­los­sa

Hakolan potku ei riit­tä­nyt vä­li­eris­sä – Kläebo lah­joit­ti voiton Bols­hu­no­vil­le

Suomen Ristomatti Hakola oli neljänneksi ja maajoukkuetulokas Joni Mäki viidenneksi nopein maastohiihdon maailmancupin miesten sprinttikilpailun aika-ajoissa.

Ristomatti Hakola oli maailmancupin avauksessa 11.
Ristomatti Hakola oli maailmancupin avauksessa 11.
Ristomatti Hakola oli maailmancupin avauksessa 11.
Kuva: Jussi Leinonen

Suomen Ristomatti Hakolan lupaava vauhti ei kantanut sprintin finaaliin saakka maastohiihdon maailmancupin avauskilpailussa Rukalla. Hakola jäi välieränsä viimeiseksi ja oli lopulta kilpailun yhdestoista.

Puolivälierissä Hakola oli eränsä nopein ja esitti kuntoaan myös aamun aika-ajoissa.

– Ihan hyvä päivä. Välierän kokoonpano olisi voinut olla vaikka arvokisafinaali. Lähdin paikaltani nousuun, mutta tuollaisten miesten takana ei ollut mahdollisuuksia. Hyvä muistutus, että pitää olla röyhkeämpi, Hakola summasi Ylen haastattelussa.

Kuuden parhaan finaalissa Aleksandr Bolshunov kiri voittoon. Norjan Johannes Hösflot Kläbo johti kilpailua loppusuoralla, mutta hölläsi tahtiaan juuri ennen maalia. Bolshunov ohitti norjalaisen. Norjan Eirik Brandsdal oli kolmas ja Norjan Emil Iversen neljäs.

Hakola oli neljänneksi ja maajoukkuetulokas Joni Mäki viidenneksi nopein maastohiihdon printtikilpailun aika-ajoissa. Kuusamon Rukalla järjestettävien kilpailujen miesten sprintin pudotushiihtoihin ylsivät myös Ari Luusua, Lauri Vuorinen, Anssi Pentsinen, Martti Jylhä ja Turo Sipilä.

Katso Joni Mäen kommentit:

Joni Mäki oli toiseksi paras suomalainen miesten sprinttikisassa Rukan maailmancupissa.
Video: MTV