Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Hai­luo­to saa uuden Nos­to-kä­tei­sau­to­maa­tin, va. kun­nan­joh­ta­ja iloit­see pää­tök­ses­tä: "Hai­luo­don elin­kei­not ja kau­pan­käyn­ti tar­vit­se­vat kä­teis­tä"

Hailuodossa otetaan käyttöön uusi Nosto-käteisautomaatti. Uusi automaatti sijaitsee Hailuodon kunnantalolla.

Hailuodossa otetaan käyttöön uusi Nosto-käteisautomaatti torstaina 7.4. Uusi automaatti sijaitsee Hailuodon kunnantalolla osoitteessa Luovontie 176.

Nosto kertoo tiedotteessa haluavansa varmistaa, että käteinen raha on jokaisen suomalaisen ulottuvilla myös tulevaisuudessa. Nosto-käteisautomaattien palvelut ovat kuluttajille ilmaisia.

Hailuodon Osuuspankki tiedotti maaliskuussa, että Hailuodon Otto-automaatti poistetaan käytöstä viikon 14 aikana automaattia hallinnoivan Automatian päätöksen vuoksi.

– Olemme erittäin iloisia Nosto-käteisautomaatin saamisesta Hailuotoon. Hailuodon elinkeinot ja kaupankäynti tarvitsevat käteistä. Sitä käytetään maksuvälineenä selkeästi enemmän kuin kaupunkiympäristössä. Vakituisten asukkaiden lisäksi automaatti palvelee vapaa-ajan asukkaita ja vierailijoita. Kesäsesongin aikaan väkimäärä moninkertaistuu, sanoo Hailuodon va. kunnanjohtaja Maarit Alikoski tiedotteessa.

–Haluamme olla mukana ihmisten arjessa ja tarjota käteisautomaatteja myös pienille ja harvaanasutuille paikkakunnille. Vuoden 2022 aikana tulemme avaamaan useita käteisautomaatteja eri puolille Suomea, kertoo Nosto-käteisautomaatteja hallinnoivan Nokas CMS Oy:n maajohtaja Risto Lepo tiedotteessa.

Käteisautomaattien määrä on Suomessa laskenut pitkään. Suomessa on asukaslukuun suhteutettuna vähiten käteisautomaatteja Euroopassa.

Käteinen raha on edelleen keskeinen maksuväline useille suomalaisille. Eniten käteisnostoja tekevät yli 55-vuotiaat. Noston mukaan yleinen syy mennä käteisautomaatille on myös käteisen antaminen lahjaksi.

– Nuoret toivovat yleisesti edelleen saavansa lahjaksi käteistä rahaa, koska sen käyttömahdollisuudet ovat laajat ja käteinen raha tuntuu tilisiirtoon verrattuna selkeästi konkreettisemmalta. Käteinen sopii hyvin myös nuorten ja lasten talouskasvatukseen, Risto Lepo arvioi.

Nosto-käteisautomaatit ovat toimineet Suomessa vuodesta 2017. Ne ovat osa norjalaista Nokas-konsernia, joka toimii Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Konserni käsittelee vuosittain yli 10 miljardia euroa käteistä rahaa.